«Οι βαρόνοι του τσαγιού» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Οι βαρόνοι του τσαγιού

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Γιάννης Ιωαννίδης

Οι βαρόνοι του τσαγιού
  • ISBN: 978-960-03-4359-5
  • σελ. 416
  • 19 Απριλίου 2007
  • € 16,96

Περίληψη

O Ρούντολφ Κερκχόβεν, ένας «τεχνολόγος χημικός» που μόλις αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο του Ντελφτ, φεύγει το 1871 για τις Ανατολικές Ινδίες. Προηγήθηκαν τριάντα πέντε συγγενείς του τα τελευταία τριάντα χρόνια. Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, ανάμεσά τους και διακεκριμένες προσωπικότητες, δημιούργησαν μια δυναστεία που θέλησε με επιχειρηματικό οίστρο και προοδευτικές ιδέες να εισαγάγει ένα καλύτερο (και για τον πληθυσμό δικαιότερο) σύστημα γεωργίας και οικονομίας στην ολλανδική αποικία των Ανατολικών Ινδιών.
Oι Βαρόνοι του τσαγιού είναι η ιστορία του Ρούντολφ Κερκχόβεν και της γυναίκας του Tζένης Ροσεχάρντε Μπίσχοπ, όπως και της οικογενειακής ζωής τους στην απομονωμένη τεϊοφυτεία του Γκάμπουνγκ στο Πρεάνγκερ. Oι Βαρόνοι του τσαγιού δεν εξιστορούν την αποικιακή πολιτική των Oλλανδών από το 1870 ως το 1907, αλλά τη ζωή των ανθρώπων, που ο χαρακτήρας, η μοίρα και οι σχέσεις μεταξύ τους καθορίστηκαν από κείνες τις εξελίξεις.
Αυτό το μυθιστόρημα της Χέλα Χάασε, μιας από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της Eυρώπης, τιμήθηκε με το Μέγα Αριστείο Γραμμάτων της Oλλανδίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Χέλα Χάασε

Η Χέλα Χάασε γεννήθηκε στην Ινδονησία (Ανατολικές Ινδίες) το 1918. Σπούδασε σκανδιναβική λογοτεχνία και μέχρι να εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή ήταν μια επιτυχημένη ηθοποιός. Σήμερα είναι, μαζί με τον Χάρι Μούλις, η γνωστότερη στο εξωτερικό συγγραφέας της Ολλανδίας. Έχει γράψει πάνω από 17 μυθιστορήματα, αυτοβιογραφικά σημειώματα, ποιήματα, δοκίμια κ.λπ. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Οι βαρόνοι του τσαγιού (μτφρ. Γιάννης Ιωαννίδης, 2007).
Βιβλιογραφία