«Κατανοώντας το παιδί σας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Κατανοώντας το παιδί σας

1-2 ετών

Μετάφραση:
Βάσω Τσιάντη

Κατανοώντας το παιδί σας
  • ISBN: 978-960-03-4325-0
  • eudoxus logo Εύδοξος: 64463
  • σελ. 88
  • Επανέκδοση
  • 4 Νοεμβρίου 2006
  • € 8,48

Περίληψη

Πώς αισθάνεται το παιδί που είναι ενός χρόνου; Τι περνά από το μυαλό ενός βρέφους που αγωνίζεται να γίνει νήπιο και ξεχωριστό άτομο; Το βιβλίο Κατανοώντας το παιδί σας 1-2 ετών αναφέρεται στην ανάπτυξη της σκέψης και της προσωπικότητας του παιδιού κατά τη διάρκεια της πολύ σημαντικής και γοητευτικής περιόδου από το δωδέκατο έως τον εικοστό τέταρτο μήνα της ζωής του. Αυτό το βιβλίο, γραμμένο για να έχει απήχηση τόσο σε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και οικογενειακούς φίλους όσο και σε επαγγελματίες του χώρου, περιγράφει την πρόοδο, τα προβλήματα και τις αγωνίες του δεύτερου χρόνου της ζωής ενός βρέφους.
Η Ντέμπορα Στάινερ, όπως και όλοι οι συγγραφείς αυτής της σειράς των βιβλίων, είναι ειδική στον τομέα της παιδικής ανάπτυξης στη διεθνούς φήμης Κλινική Tavistock του Λονδίνου, η οποία αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ψυχικής υγείας του παιδιού.

Βιογραφικά στοιχεία

Ντέμπορα Στάινερ

Η Ντέμπορα Στάινερ, αφού πήρε δίπλωμα Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εργάστηκε ως δασκάλα στη δημοτική εκπαίδευση και έγραψε κείμενα για το σχολικό πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΒΒC, καθώς και για την παιδική ζώνη του καναλιού ITV. Εκπαιδεύτηκε ως παιδοψυχοθεραπεύτρια στην Κλινική Tavistock του Λονδίνου και σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη παιδοψυχοθεραπεύτρια στο Τμήμα για Παιδιά και Οικογένειες στην Κλινική του Enfield. Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνεται το άρθρο «Η εσωτερική οικογένεια και τα γεγονότα της ζωής», Journal of Psychoanalytic Psychotherapy, τόμος 4, Νο 1, 1989.