«Μικρά αντίο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μικρά αντίο

Δίγλωσση έκδοση

Πρόλογος: Μάνος Ελευθερίου, Στίχοι: Άγγελος Πετρουλάκης
Μικρά αντίο
  • ISBN: 978-960-03-3847-8
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 152
  • 28 Ιουλίου 2004
  • € 42,40

Περίληψη

H φωτογραφία είναι το τραγούδι της σιωπής που ψιθυρίζουν τα αντικείμενα και οι εικόνες γύρω μας. Eίναι η ζωή που κράτησαν όταν ως «υπάρξεις» πέρασαν στο παρελθόν. M' αρέσει να αφουγκράζομαι αυτόν τον ψίθυρο, ν' απαθανατίζω ό,τι μπορούν να εκφράσουν, να κρατάω ακίνητο το χρόνο μέσα τους. Kαι μ' αρέσει να μοιράζομαι με άλλους ό,τι εκπέμπουν.

Photography is the silent song whisperedby the objects and images around us. It is the life they held on to when as «existences» they became things of the past. I like to listen in on these whisperings, to immortalize everything these objects can express, to freeze the time within them. And I like to share whatever they give out with others.

Βιογραφικά στοιχεία

Σωτήρης Πράπας

O Σωτήρης Πράπας γεννήθηκε στο Συκούριο Λάρισας το 1954. Είναι καρδιοχειρουργός, αλλά ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, επιχειρώντας να καταγράψει εικόνες από τα πολυάριθμα επιστημονικά ταξίδια του χωρίς να διεκδικεί την καταξίωσή του ως φωτογράφου. Είναι ευρέως γνωστός, καθώς συγκαταλέγεται στους κορυφαίους καρδιοχειρουργούς διεθνώς, έχοντας εισαγάγει την πρωτοποριακή μέθοδο By-Pass «Π-graft», σε πάλλουσα καρδιά, που επέδειξε εξαιρετική ασφάλεια και υπεροχή έναντι της κλασικής μεθόδου. Είναι από το 2004 ο ιδρυτής και Πρόεδρος της «Ευρω-Ασιατικής Γέφυρας», εταιρείας καρδιοχειρουργών 28 χωρών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Καρδιοθωρακοχειρουργικής Εταιρείας (W.S.C.T.S.) από το 2012 και Πρόεδρος της αντίστοιχης Ελληνικής  (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α) από το 2016. Έχει εκδώσει στο παρελθόν τα λευκώματα Μικρά αντίο (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004) και Νίκες καρδιάς, Η ιστορία της ελληνικής Καρδιοχειρουργικής και οι πρωταγωνιστές της (2015) καθώς και τα ημερολόγια Η Ελλάδα μου (2014) και Ανοιχτά της καρδιάς (2016).
Βιβλιογραφία