«Η επιχείρηση του μέλλοντος» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η επιχείρηση του μέλλοντος

Επανεξετάζοντας την επιχείρηση, τις αρχές, τον ανταγωνισμό, τον έλεγχο και την πολυπλοκότητα, την ηγεσία, τις αγορές και τον κόσμο

Επιμέλεια: Rowan Gibson, Πρόλογος: Alvin & Heidi Toffler, Επίμετρο: Νίκος Εμπέογλου, Πρόεδρος ΕΕΔΕ

Μετάφραση:
Δρ. Μαρία Γιαμαλίδου

Η επιχείρηση του μέλλοντος
  • ISBN: 978-960-03-3569-9
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16920
  • σελ. 416
  • Επανέκδοση
  • 18 Οκτωβρίου 2003
  • € 40,28

Περίληψη

Ο κόσμος αλλάζει. Η κοινωνία των πληροφοριών και των δικτύων συνιστά μια διαφορετικού τύπου κοινωνία από τη βιομηχανική κοινωνία που γνωρίζαμε. Σε ένα τέτοιο ταχύτατα εξελισσόμενο πλαίσιο, αλλάζει και η επιχείρηση. Καλούμαστε να ξανασκεφθούμε εξ υπαρχής θεμελιώδεις έννοιες. Πώς αντιμετωπίζεται ο ανταγωνισμός; Ποιος είναι ο νέος ρόλος της ηγεσίας; Τι συνιστά την αποτελεσματική οργάνωση; Ποια είναι η λειτουργία των αγορών; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε επωφελώς την αβεβαιότητα και την πολυπλοκότητα του σημερινού μεταμοντέρνου κόσμου; Ποιο είναι το μέλλον της οικονομίας της αγοράς; Aυτό που ο Alvin Toffler αποκάλεσε «Τρίτο Κύμα» είναι πλέον εδώ. Μας λείπουν ωστόσο τα κατάλληλα εννοιολογικά εργαλεία για να το κατανοήσουμε πλήρως και να διαβλέψουμε τις συνέπειές του. Στο βιβλίο αυτό μερικοί από τους πλέον επιφανείς διανοητές της διοίκησης επιχειρήσεων, όπως οι Charles Handy, Michael Porter, Gary Hamel, Peter Senge, Lester Thurow, Warren Bennis και άλλοι, σκιαγραφούν με απλό τρόπο την κοινωνία και την οικονομία του μέλλοντος και περιγράφουν το νέο ρόλο της επιχείρησης σε αυτήν. Αν θέλετε να κατανοήσετε τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω σας, αν θέλετε να δείτε τη νέα μορφή που θα πάρει η επιχείρηση και η διοίκησή της στη νέα ψηφιακή οικονομία και τη δικτυακή κοινωνία, συνιστούμε αυτό το βιβλίο ανεπιφύλακτα.

Πρωτότυπα άρθρα των: Charles Handy, Stephen Covey, C.K. Phahald, Gary Hamel, Michael Hammer, Eli Goldratt, Peter Senge, Warren Bennis, John Kotter, Al Ries & Jack Trout, Philip Kotler, John Naisbitt, Lester Thurow, Kevin Kelly.

Βιογραφικά στοιχεία

Ρόουαν Γκίμπσον