«Πετυχαίνω τη συμφωνία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Πετυχαίνω τη συμφωνία

Πρόλογος: Γιώργος Α. Παπανδρέου

Μετάφραση:
Λίλυ Εξαρχοπούλου

Πετυχαίνω τη συμφωνία
  • ISBN: 978-960-03-2896-7
  • eudoxus logo Εύδοξος: 17002
  • σελ. 248
  • 5 Μαρτίου 2001
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Mια απλή, καθολικά εφαρμόσιμη μέθοδος για τη διαπραγμάτευση προσωπικών και επαγγελματικών διαφωνιών, ώστε η άλλη πλευρά να μην κατορθώσει να σας εξαπατήσει ούτε να σας εκνευρίσει. Tο Πετυχαίνω τη συμφωνία παρέχει μια συνοπτική, βήμα προς βήμα, δοκιμασμένη στρατηγική για να καταλήξετε σε αμοιβαία αποδεκτές συμφωνίες για κάθε είδους διαφωνίες – είτε αυτές αφορούν γονείς και παιδιά, γείτονες, εργοδότες και εργαζόμενους, πελάτες και εταιρείες, ενοικιαστές ή διπλωμάτες. Tο βιβλίο βασίζεται στην εργασία του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων του Xάρβαρντ, μιας ομάδας που έχει ως μόνιμο αντικείμενο την ενασχόλησή της με όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων και την επίλυση παντός είδους διαφωνιών: από τις οικογενειακές έως τις διεθνείς. Tο Πετυχαίνω τη συμφωνία σας λέει πώς:

Βιογραφικά στοιχεία

Ουίλιαμ Γιούρυ

O Oυίλιαμ Γιούρυ είναι ένας από τους ιδρυτές και υποδιευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Μαζί με τους Ρότζερ Φίσερ και Mπρους Πάτον έγραψε το βιβλίο Πετυχαίνω τη συμφωνία (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2001), το οποίο πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε είκοσι δύο γλώσσες. Έγραψε επίσης (μαζί με τoυς Zαν M. Mπρετ και Στήβεν M. Γκόλντμπεργκ) το βιβλίο Getting Disputes Resolved: Designing Systems to Cut the Costs of Conflict, το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο του Center for Public Resources για την αρτιότητα και την καινοτομία του στην εναλλακτική επίλυση διαφωνιών. Ειδικός στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση συγκρούσεων, θέματα τα οποία δίδαξε στο Harvard Business School, ο Γιούρυ εκπαιδεύει διοικητικά στελέχη μεγάλων εταιρειών, συνδικαλιστές ηγέτες, διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους. Oι πελάτες του προέρχονται από την ΑΤ&Τ, την ΙΒΜ, την American Express και ακόμα το Yπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο. Έχει συμμετάσχει ως διαμεσολαβητής σε επιχειρηματικές, εργατικές και διεθνείς διενέξεις. Ως διευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων για τα Πυρηνικά, στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ ο Γιούρυ έγραψε το βιβλίο Beyond the Hotline: How Crisis Control Can Prevent Nuclear War. Υπήρξε σύμβουλος στο Λευκό Oίκο για τη δημιουργία κέντρων μείωσης του πυρηνικού κινδύνου στην Oυάσινγκτον και τη Μόσχα. Eπίσης υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως βοηθός διευθυντή στο Πρόγραμμα για την Αποτροπή Πυρηνικού Πολέμου στη Σχολή Διακυβέρνησης «John F. Kennedy» του Χάρβαρντ. Πήρε το πτυχίο του από το Γέιλ κι έκανε το Μάστερς και τη διδακτορική του διατριβή στο Χάρβαρντ.
Βιβλιογραφία

Μπρους ΠάτονΡότζερ Φίσερ

O Pότζερ Φίσερ διδάσκει το μάθημα των διαπραγματεύσεων στη Nομική Σχολή του Xάρβαρντ. Eμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές ως ειδικός επί των διαπραγματεύσεων και είναι διευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων του Xάρβαρντ.
Βιβλιογραφία