«Το χάρισμα της δυσλεξίας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το χάρισμα της δυσλεξίας

Γιατί μερικοί από τους πιο έξυπνους ανθρώπους δυσκολεύονται στην ανάγνωση... και πώς μπορούν να μάθουν να διαβάζουν τέλεια

Επιστημονική επιμέλεια: Ιωάννης Τζιβανάκης

Μετάφραση:
Νικόλαος Γ. Παπαδάκης

Το χάρισμα της δυσλεξίας
  • ISBN: 978-960-03-2870-7
  • eudoxus logo Εύδοξος: 64580
  • σελ. 356
  • 1 Νοεμβρίου 2000
  • € 21,20

Περίληψη

Όπως συμβαίνει και σε άλλους δυσλεξικούς, ο Pόναλντ Nτέιβις ήταν προικισμένος με ασυνήθιστα χαρίσματα, με μεγάλη δημιουργικότητα και φαντασία. Παρ' όλα αυτά μεγάλωνε με την απορία γιατί δεν κατάφερνε να λειτουργήσει σωστά στο σχολείο και γιατί οι δάσκαλοι του κολλούσαν την ταμπέλα του «καθυστερημένου». Ύστερα από πολυάριθμες αποτυχίες και αναποδιές, τελικά κατάφερε να γίνει μηχανικός, επιχειρηματίας και γλύπτης – και στα τριάντα πέντε του χρόνια έκανε μια καταπληκτική ανακάλυψη, που του έδωσε τη δυνατότητα να διαβάζει ολόκληρα βιβλία μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Η έμπνευση εκείνη κατέληξε στις επαναστατικές μεθόδους του Nτέιβις, που παρουσιάζονται με απλό και ξεκάθαρο τρόπο σ' αυτό το βιβλίο, έτσι ώστε να μπορούν όλοι –δάσκαλοι, γονείς, θεραπευτές ή δυσλεξικοί– να τις χρησιμοποιούν για να ξεπερνούν με επιτυχία τα εμπόδια της δυσλεξίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Έλντον ΜπράουνΡόναλντ Ντέιβις

O Pόναλντ Nτ. Nτέιβις ίδρυσε το Κέντρο Αντιμετώπισης της Δυσλεξίας του Συμβουλίου για την Έρευνα της Ανάγνωσης στην Kαλιφόρνια το 1982. Αυτός ο εκπαιδευτικός φορέας έδωσε από την έναρξή του τη δυνατότητα ανάγνωσης, γραφής και κανονικών σπουδών σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους. Το 1995 ο Nτέιβις ίδρυσε τη Διεθνή Ένωση Δυσλεξίας Nτέιβις, η οποία προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θεραπευτές και εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.