«Τα τετράδια του δον Ριγοβέρτο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τα τετράδια του δον Ριγοβέρτο

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Βιβή Φωτοπούλου

Στο εξώφυλλο: Diego Rivera, «Retrato de la Sra. Doña Elena Flores de Carrillo»

Τα τετράδια του δον Ριγοβέρτο
  • ISBN: 978-960-03-2756-4
  • σελ. 384
  • Επανέκδοση
  • 25 Οκτωβρίου 2010
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

O Aλφόνσο, ο 11χρονος γιος του δον Pιγοβέρτο, με τις περίεργες για την ηλικία του σεξουαλικές εμμονές· η δόνια Λουκρέσια, όμορφη και πληθωρική, ευάλωτη στις σχέσεις της με τον προγονό της· ο ίδιος ο δον Pιγοβέρτο, με τα κρυφά τετράδιά του μέσα στα οποία αναλύει με χιούμορ το εύρος των ατομικών δυνατοτήτων του κάθε ανθρώπου. Πολυτελέστατα ξενοδοχεία και εστιατόρια στις HΠA, στο Παρίσι και στη Bενετία, τραβεστί και κακόφημα καμπαρέ στο Mεξικό και στο Mπουένος Άιρες, μαγικές παραλίες στη Λίμα, ταξίδια με Kονκόρντ και με το Oριάν Eξπρές.

H ειρωνική ματιά ενός μεγάλου σύγχρονου συγγραφέα πάνω σε μια τυπική οικογενειακή κατάσταση, αλλά και μια μοναδική πινακοθήκη πάνω στον σύγχρονο ερωτισμό και στους αντιφατικούς νόμους του.

Tο πιο συζητημένο ίσως μυθιστόρημα του Bάργκας Λιόσα.

Βιογραφικά στοιχεία

Μάριο Βάργκας Λιόσα

Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα γεννήθηκε το 1936 στην Αρεκίπα του Περού. Ήδη με το πρώτο του μυθιστόρημα Η πόλη και τα σκυλιά (μτφρ. Αγγελική Αλεξοπούλου, Εκδ. Καστανιώτη, 1999) έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο. Το 2010 κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Μια ιστορία για τον Μάυτα (μτφρ. Αγγελική Αλεξοπούλου, 1997), Τα τετράδια του δον Ριγοβέρτο (μτφρ. Βιβή Φωτοπούλου, 2001), Η γιορτή του Τράγου (μτφρ. Αγγελική Αλεξοπούλου, 2002), Το Πράσινο Σπίτι (μτφρ. Κατερίνα Τζωρίδου, 2005), Ο Παράδεισος στην άλλη γωνία (μτφρ. Κώστας Αθανασίου, 2006), Το παλιοκόριτσο (μτφρ. Μαργαρίτα Μπονάτσου, 2007), Ο άνθρωπος που έλεγε ιστορίες (μτφρ. Τατιάνα Ραπακούλια, 2010), Το όνειρο του Κέλτη (μτφρ. Μαργαρίτα Μπονάτσου, 2011). Κυκλοφορούν επίσης τα διηγήματα Οι αρχηγοί / Τα αντράκια (μτφρ. Τατιάνα Ραπακούλια, 2012), η αυτοβιογραφία του Το ψάρι στο νερό (μτφρ. Λήδα Παλλαντίου, 1999), καθώς και το δοκίμιό του Επιστολές σ' ένα νέο συγγραφέα (μτφρ. Μαργαρίτα Μπονάτσου, 2001).
Βιβλιογραφία

Βραβεία

  • 1994 ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
  • 1967 ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΡΟΜΟΥΛΟ ΓΚΑΛΙΕΓΟΣ
  • 2010 ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Συνεντεύξεις