«Διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων

Νο 54

Για παιδιά από 8 ετών και άνω

Εικονογράφηση:
Γιάννης Λεκκός

Διηγήματα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων
  • ISBN: 978-960-03-0122-9
  • Χριστουγεννιάτικη έκδοση
  • σελ. 256
  • Επανέκδοση
  • 12 Δεκεμβρίου 2008
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Ένα απάνθισμα από 26 διηγήματα Ελλήνων συγγραφέων αποτελεί το βιβλίο τούτο. Θεματολογικά αναφέρονται στις γιορτές του Δωδεκαήμερου και κυρίως των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Είναι επιλεγμένα με πολλή φροντίδα και προσοχή, έτσι που και αισθητικά να καταξιώνονται και να καλύπτουν όλο το φάσμα των εορταστικών εκφάνσεων συγχρονικά και διαχρονικά.

Οι μικροί μα και οι μεγάλοι αναγνώστες τους θα τα χαρούν, θα ζήσουν μαζί τους πιο έντονα και πιο ωραία τις χαρούμενες αυτές μέρες και θα διαπιστώσουν ότι τα διγήματα της συλλογής αυτής, γραμμένα από δόκιμους συγγραφείς, ίσως αποτελούν ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί στον τόπο μας γύρω από τον εορταστικό αυτό κύκλο.

Βιογραφικά στοιχεία

Χάρης Σακελλαρίου

Ο Χάρης Σακελλαρίου (1923-2007) γεννήθηκε στο Θαυμακό Φθιώτιδας. Σπούδασε Παιδαγωγική και Φιλολογία και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία στη σύγχρονη Λογοτεχνία και τη Σημειολογία. Ασχολήθηκε με όλα τα είδη του λόγου (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μελέτη, δοκίμιο) και δημοσίευσε γύρω στα τριάντα πέντε βιβλία για ενηλίκους.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Παιδική Λογοτεχνία και  δημοσίευσε πάνω από σαράντα πέντε βιβλία για παιδιά και νέους. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», το Υπουργείο Παιδείας, τη «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», τον «Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», την «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε διευθυντής των περιοδικών: Νεοελληνικός Λόγος και Επιθεώρηση Παιδικής Λογοτεχνίας.

Από τα βιβλία του ξεχωρίζουν τα: Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Η φωτιά που δε σβήνει, Το παραμύθι χτες και σήμερα, Ιστορία της Παιδικής Λογοτεχνίας κ.ά.
Βιβλιογραφία