«Τα δίδυμα Φαρενάιτ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τα δίδυμα Φαρενάιτ

Διηγήματα

Μετάφραση:
Μιχάλης Μακρόπουλος

Τα δίδυμα Φαρενάιτ
  • ISBN: 960-03-4257-1
  • σελ. 336
  • 24 Οκτωβρίου 2006
  • € 19,08

Περίληψη

Ένας αγνοούμενος, με το όνομά του, την ηλικία του κι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του μυστηριωδώς γραμμένα στην μπλούζα του, αναζητεί καταφύγιο. Ένας άντρας ξυπνά από πεντάχρονο κώμα και ξαναβρίσκει την οικογένειά του, που όμως είναι ξένη πια. Μια γυναίκα φράζει τα παράθυρά της με τηλεοπτικές οθόνες, ξεφεύγοντας έτσι από την άθλια ζωή της. Ένας πατέρας ταξιδεύει με την κόρη του σ' έναν κόσμο βυθισμένο στο σκοτάδι. Μια συγγραφέας ιστοριών με ζώα ταυτίζεται απόλυτα με τους τετράποδους ήρωες των βιβλίων της. Δυο δίδυμα αδέρφια στην Αρκτική ταξιδεύουν για να θάψουν τη νεκρή μητέρα τους.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιστορίες σ' αυτό το βιβλίο του Μισέλ Φέιμπερ, που άλλες είναι παράδοξες ή σκληρές κι άλλες είναι βαθιά ανθρώπινες, και που οι καλύτερες αποδεικνύουν περίτρανα το σχόλιο που γράφτηκε για τον συγγραφέα στην Guardian: «Δε βλέπεις συχνά σάτιρα δοσμένη με τόση ανθρωπιά ή τραγωδία παρουσιασμένη με τόση λεπτότητα».

Βιογραφικά στοιχεία

Μισέλ Φέιμπερ

O Μισέλ Φέιμπερ γεννήθηκε στην Oλλανδία, μεγάλωσε στην Αυστραλία και ζει στην ορεινή Σκοτία. Το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Some Rain Must Fall (1998), κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Τεχνών της Σκοτίας καθώς και το βραβείο Saltire για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς το 1999. Είναι όμως με το μυθιστόρημά του Under the skin (Κάτω από το δέρμα, μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) που ο Φέιμπερ έγινε γνωστός σε κοινό και κριτικούς, το οποίο και μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες. Ακολούθησαν οι δύο νουβέλες The Hundred and Ninety-Nine Steps (2001) και The Courage Consort (2002) -οι οποίες στην ελληνική έκδοση συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο με το γενικό τίτλο Η γυναίκα και το φάντασμα (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003)-, το πολυσέλιδο μυθιστόρημά του Tο άλικο και το λευκό (2002) και η συλλογή διηγημάτων Tα δίδυμα Φαρενάιτ (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2005).
Βιβλιογραφία