«Το σαφάρι της στρατηγικής» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το σαφάρι της στρατηγικής

Εισαγωγή στη στρατηγική διοίκηση επιχειρήσεων

Πρόλογος: Δημήτρης Β. Παπούλιας (Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Μετάφραση:
Σοφία Σαββουλίδου

Το σαφάρι της στρατηγικής
  • ISBN: 960-03-3679-2
  • eudoxus logo Εύδοξος: 17043
  • σελ. 464
  • 23 Απριλίου 2004
  • € 42,40

Περίληψη

Η χάραξη στρατηγικής είναι η πεμπτουσία της διοικητικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στα ανώτερα κλιμάκιά της. Στο παρόν βιβλίο ο Χένρυ Μίντζμπεργκ, ένας από τους πιο καινοτόμους διεθνώς καθηγητές οργάνωσης και διοίκησης, από κοινού με τους συνεργάτες του Μπρους Άλστραντ και Τζόζεφ Λάμπελ, επιχειρούν μια ευρεία επισκόπηση όλων των σχολών σκέψης στη Στρατηγική Διοίκηση και συμπυκνώνουν με έναν εξόχως εύληπτο, φιλικό και συχνά χιουμοριστικό τρόπο τα πορίσματα πολύχρονων σχετικών ερευνών. Οι συγγραφείς δεν συνοψίζουν απλώς το πεδίο: ταξινομούν τις σχετικές έννοιες και τις συνθέτουν σε σχολές σκέψης, έτσι ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει τις προϋποθέσεις εφαρμογής της κάθε μιας, τις παραδοχές της και τις πρακτικές εφαρμογές της. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό όχι μόνο θα διευρύνετε τις γνώσεις σας περί του τι είναι, πώς παράγεται και πώς εφαρμόζεται η στρατηγική στις επιχειρήσεις, αλλά θα εκλεπτύνετε την κατανόησή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να διακρίνετε τις αποχρώσεις της στρατηγικής δραστηριότητας.

Βιογραφικά στοιχεία

Μπρους Άλστραντ

Ο Μπρους Άλστραντ, συγγραφέας του βιβλίου The Quest for Productivity και συνσυγγραφέας του Human Resource Management in the Multi-Divisional Company, είναι καθηγητής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Trent του Οντάριο στον Καναδά.
Βιβλιογραφία

Τζόζεφ Λάμπελ

Ο Τζόζεφ Λάμπελ είναι υφηγητής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Institute for Research on Emergent Policy Processes και ερευνητής στο International Project in the Management of Engineering and Construction.
Βιβλιογραφία

Χένρυ Μίντζμπεργκ

Ο Χένρυ Μίντζμπεργκ, συγγραφέας πολλών σημαντικών βιβλίων μεταξύ των οποίων τα Mintzberg on Management και The Rise and Fall of Strategic Planning, κατέχει την έδρα Διοικητικών Μελετών Cleghorn στο Πανεπιστήμιο McGill και είναι επίσης καθηγητής Οργάνωσης στο INSEAD στη Γαλλία. Διαμένει στον Καναδά και στη Γαλλία.
Βιβλιογραφία