«Το μπλουζ των ραγισμένων καρδιών» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το μπλουζ των ραγισμένων καρδιών

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Το μπλουζ των ραγισμένων καρδιών
  • ISBN: 960-03-3577-X
  • σελ. 464
  • 30 Οκτωβρίου 2003
  • € 23,32

Περίληψη

Μέσα στην αφόρητη ζέστη ενός αποπνικτικού Ιούλη, ο 11χρονος Τζων Ρέντυ Χαρτ φτάνει στο ήσυχο Oυίλοουσβιλ οδηγώντας μια κιτρινωπή Κάντιλακ. Η μητέρα του, μια πανέμορφη κρουπιέρισσα, φέρνει την οικογένειά της από το Λας Βέγκας για να εγκατασταθούν στο αρχοντικό που της χάρισε ένας πλούσιος πελάτης της. Αυτός όμως που θα κατακτήσει την πόλη είναι ο Τζων Ρέντυ. Είναι αυτός που θα ξυπνήσει την ερωτική επιθυμία στα κοριτσόπουλα και τον πόθο στις ώριμες γυναίκες. Είναι αυτός που θα προκαλέσει το μίσος κάποιων αντρών. Κι είναι αυτός που θα γίνει η ψυχή της πόλης τη βραδιά που ένας εξέχων πολίτης θα πέσει νεκρός στην κρεβατοκάμαρα της μητέρας του – και τότε θα ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό που θα μετατρέψει τον κυνηγημένο νεαρό σε ζωντανό θρύλο.
Μια εύστοχη, σατιρική ματιά της αμερικάνικης κοινωνίας και των αξιών της από μια από τις σημαντικές συγγραφείς του καιρού μας.

Βιογραφικά στοιχεία

Τζόις Κάρολ Όουτς

Η Τζόις Κάρολ Όουτς έχει τιμηθεί με το National Book Award και το PEN/Malamud Award, και είναι μία από τις πολυγραφότερες και διαπρεπέστερες πεζογράφους του καιρού μας. Τα μυθιστορήματά της έχουν συγκεντρώσει την αποδοχή των κριτικών και έχουν σημειώσει υψηλές πωλήσεις ενώ το μυθιστόρημά της Η Ξανθιά ήταν υποψήφιο για το μεγαλύτερο αμερικανικό λογοτεχνικό βραβείο, το National Book Award. Διδάσκει στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών του πανεπιστημίου του Πρίνστον και είναι μέλος της αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών από το 1978. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία της Η αυτοφυλακισμένη (1995), Η Ξανθιά (2001), Το μπλουζ των ραγισμένων καρδιών (2003), Το κορίτσι με το τατουάζ (2006) και Μαύρο κορίτσι, λευκό κορίτσι (2008).
Βιβλιογραφία