«Η γυναίκα και το φάντασμα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η γυναίκα και το φάντασμα

Μετάφραση:
Μιχάλης Μακρόπουλος

Η γυναίκα και το φάντασμα
  • ISBN: 960-03-3536-2
  • σελ. 208
  • 11 Ιουλίου 2003
  • € 10,60

Περίληψη

Η Σίαν, ανάπηρη ύστερα από ένα τραγικό ατύχημα, δουλεύει σε μια ανασκαφή στο κοιμητήριο του αβαείου του Γουίτμπι, μιας παραθαλάσσιας αγγλικής πόλης. Κάθε βράδυ βλέπει τον ίδιο φρικτό εφιάλτη, πως ένας άντρας της κόβει με λεπίδα το κεφάλι. Όταν ένα παλιό χειρόγραφο θα πέσει ξαφνικά στα χέρια της, το παρελθόν θα ξυπνήσει με έναν απρόσμενο τρόπο στο παρόν. Ένα εγγλέζικο πενταμελές σύνολο φωνητικής μουσικής πηγαίνει για πρόβες σ' ένα απομονωμένο σπίτι στο Βέλγιο, καταμεσής ενός μυστηριώδους, σιωπηλού δάσους. Στις δύο εβδομάδες που διαρκούν οι πρόβες, οι μουσικοί θα μάθουν να γνωρίζουν μέσα από τη συμβίωση τα όριά τους και θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάντασμα του θανάτου.

Δυο νουβέλες που είναι ταυτόχρονα αφηγήματα αγωνίας αλλά κι ένας στοχασμός πάνω στη σύγκρουση πραγματικότητας και φαντασίας, καθώς και στη φύση της ανθρώπινης ειλικρίνειας, αριστοτεχνικά γραμμένες από τον Μισέλ Φέιμπερ, συγγραφέα του Κάτω από το δέρμα.

Βιογραφικά στοιχεία

Μισέλ Φέιμπερ

O Μισέλ Φέιμπερ γεννήθηκε στην Oλλανδία, μεγάλωσε στην Αυστραλία και ζει στην ορεινή Σκοτία. Το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Some Rain Must Fall (1998), κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Τεχνών της Σκοτίας καθώς και το βραβείο Saltire για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς το 1999. Είναι όμως με το μυθιστόρημά του Under the skin (Κάτω από το δέρμα, μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) που ο Φέιμπερ έγινε γνωστός σε κοινό και κριτικούς, το οποίο και μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες. Ακολούθησαν οι δύο νουβέλες The Hundred and Ninety-Nine Steps (2001) και The Courage Consort (2002) -οι οποίες στην ελληνική έκδοση συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο με το γενικό τίτλο Η γυναίκα και το φάντασμα (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2003)-, το πολυσέλιδο μυθιστόρημά του Tο άλικο και το λευκό (2002) και η συλλογή διηγημάτων Tα δίδυμα Φαρενάιτ (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2005).
Βιβλιογραφία