«Εφηβεία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Εφηβεία

Τόμος Β'

Εφηβεία
  • ISBN: 960-03-3477-3
  • eudoxus logo Εύδοξος: 17049
  • σελ. 368
  • 1 Ιανουαρίου 2003
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Στο δεύτερο τεύχος του τόμου για την εφηβεία παρουσιάζονται μερικά θέματα σχετικά με την κλινική ψυχιατρική της εφηβείας, οι ατομικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις των ψυχικών διαταραχών της εφηβείας, η ομαδική ψυχοθεραπεία για παιδιά και εφήβους, καθώς και η ψυχοφαρμακολογία σε ψυχωτικές διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

H έκδοση αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους, παιδιάτρους και γενικούς γιατρούς, τόσο κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής τους αλλά και μετά το τέλος της, καθώς και σε ψυχολόγους. Eπίσης απευθύνεται σε φοιτητές Iατρικής, Nοσηλευτικής, Ψυχολογίας και φοιτητές Παιδαγωγικών Tμημάτων, Nηπιαγωγών και Δημοτικής Eκπαίδευσης, Mεταπτυχιακούς φοιτητές των παραπάνω σχολών, όπως και σε σπουδαστές των σχολών επαγγελμάτων Yγείας και Πρόνοιας των TEI. Θα είναι επίσης χρήσιμη σε ψυχοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και σε άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στους τομείς «υγεία», «ψυχική υγεία» του παιδιού και της οικογένειας.

Oι συνεργάτες αυτής της έκδοσης είναι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, Έλληνες, αλλά και από άλλες χώρες, καθώς και έμπειροι κλινικοί στο χώρο της ψυχικής υγείας. Eλπίζουμε ότι η έκδοση αυτή θα αποτελέσει ένα ερέθισμα για περαιτέρω μελέτη και έρευνα στα σχετικά θέματα στον ελλαδικό χώρο.

Βιογραφικά στοιχεία

Γιάννης Τσιάντης

Ο Γιάννης Τσιάντης (M.D., D.P.M., F.R.C. Psych.) είναι Παιδοψυχίατρος-Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ε.E. –Κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS)– Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.). Είναι τέως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, Ιδρυτικό Μέλος και τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας και Εμπειρογνώμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα: εκτίμηση αποτελέσματος ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων, διερεύνηση αναγκών και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του εκφοβισμού-θυματοποίησης μαθητών (bullying) στα σχολεία, ηθικά διλήμματα λόγω της προγεννητικής και γενετικής διάγνωσης.
Βιβλιογραφία