«Το βήμα του ήρωα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βήμα του ήρωα

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ρένα Χατχούτ

Το βήμα του ήρωα
  • ISBN: 960-03-3368-8
  • σελ. 416
  • 1 Οκτωβρίου 2002
  • Μη διαθέσιμο

Περίληψη

Σε μια μικρή πόλη στον Κόλπο της Βεγγάλης, στο ετοιμόρροπο πατρογονικό του σπίτι, ζει ο Σρίπατι Ράο με τη γκρινιάρα γριά μάνα του, την ανύπαντρη αδελφή του, τον άνεργο γιο του και τη γυναίκα του, που τον κατηγορεί διαρκώς ότι έσπρωξε την κόρη τους Μάγια να εγκατασταθεί στον Καναδά. Ύστερα έρχεται η τραγωδία: η Μάγια και ο άντρας της σκοτώνονται σε δυστύχημα και ο Σρίπατι αναλαμβάνει την κηδεμονία της εφτάχρονης εγγονής του. Με την άφιξη της μικρής Ναντάνα στην Ινδία, όλα ξαφνικά θ' αλλάξουν – η ζωή της οικογένειας θα αποκτήσει μια αρμονία που δεν είχε ποτέ πριν.

Μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ και ανθρωπιά, Το βήμα του ήρωα έχει τις ρίζες του στη μεγάλη ινδική παράδοση που, χρόνια τώρα, δίνει μια διαφορετική διάσταση στην έννοια του καθημερινού ηρωισμού, στην έννοια του αγώνα κατά των αντιξοοτήτων της ζωής από αυτή που έχουμε στη Δύση. Ένα βιβλίο που γνώρισε ήδη θριαμβευτικές κριτικές σ' όλο τον κόσμο, που θα σαγηνεύσει και ταυτόχρονα θα γεμίσει με αισιοδοξία τον Έλληνα αναγνώστη του.

Βιογραφικά στοιχεία

Ανίτα Ράου Μπαντάμι

Η Ανίτα Ράου Μπαντάμι γεννήθηκε και εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Ινδία ως δημοσιογράφος. Είχε δημοσιεύσει πολλά διηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά της πατρίδας της, πριν αποφασίσει να μεταναστεύσει, το 1991, στον Καναδά. Εκεί δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Tamarind Mem (1996), το οποίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ πρώτα στον Καναδά και ύστερα στις ΗΠΑ. Με το δεύτερο μυθιστόρημά της, Το βήμα του ήρωα (2000), η Ράου Μπαντάμι επιβεβαίωσε τη μεγάλη της επιτυχία –κοινού και κριτικής– και κέρδισε το Marian Engel Award 2000, σημαντικό βραβείο του Καναδά.