«Οσάμα Μπιν Λάντεν» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Οσάμα Μπιν Λάντεν

Μυστικός φάκελος

Μετάφραση:
Τάνια Μποζανίνου - Μαρίλια Παπαθανασίου

Οσάμα Μπιν Λάντεν
  • ISBN: 960-03-3194-4
  • σελ. 384
  • 15 Νοεμβρίου 2001
  • Μη διαθέσιμο

Περίληψη

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίζεται.
Η Νέα Υόρκη και η Oυάσιγκτον φλέγονται. Η αμερικανική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές πράξεις στο Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο Oσάμα Μπιν Λάντεν. O Ρολάν Ζακάρ ανοίγει τους φακέλους του για να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήματα που βρίσκονται στο στόμα όλων μας. Ποιος είναι ο σκοπός του Μπιν Λάντεν; Ποιοι είναι οι μαχητές του; Ποιοι είναι οι τρομοκράτες που αποτελούν την αδελφότητά του που δρα από την Αλγερία ως τις Φιλιππίνες; Πώς χρηματοδοτείται; Ποιοι είναι οι πληροφοριοδότες του και οι διασυνδέσεις του στη Γαλλία, στο Λονδίνο, στη Γερμανία και στη Βόρεια Αμερική; Ποιες είναι οι επιδιώξεις του, από την πρώτη απόπειρα εναντίον του World Trade Center (το 1993) ως τις αμερικανικές πρεσβείες στην ανατολική Αφρική και από τη δολοφονία τουριστών στο Λούξορ και πεζοναυτών στη Σαουδική Αραβία ως την επίθεση σε αμερικανικό αντιτορπιλικό στο Άντεν; Κι ακόμα: Ποιες είναι οι απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη; Πρέπει πράγματι να φοβόμαστε τα νέα όπλα (βακτηριολογικά, χημικά ή πυρηνικά);

Περάσαμε πράγματι σε μια νέα φάση της παγκόσμιας ιστορίας; Στο βιβλίο του αυτό, που προκάλεσε αίσθηση και ήδη συζητείται σ' όλο τον κόσμο, ο Ρολάν Ζακάρ απαντά με ακρίβεια σ' όλα αυτά τα ερωτήματα, παραθέτοντας στοιχεία, ονόματα και έγγραφα με την ακρίβεια του ειδήμονα που χρόνια τώρα ασχολείται με τα θέματα της τρομοκρατίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Ρολάν Ζακάρ

O Ρολάν Ζακάρ είναι ειδικός σύμβουλος σε θέματα τρομοκρατίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του OΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Προεδρεύει του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για την Τρομοκρατία και του Κέντρου Μελετών των Σύγχρονων Απειλών. Έχει γράψει τα βιβλία Les dossiers secrets du terrorisme, La fin de l' empire rouge, Carlos - Dossier Secret και Fatwa contre l' Occident.