«Παραγωγικότητα και συλλογική εργασία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Παραγωγικότητα και συλλογική εργασία

Πώς να καθοδηγείτε όταν δεν είστε επικεφαλής

Πρόλογος: Γιώργος Α. Παπανδρέου

Μετάφραση:
Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Παραγωγικότητα και συλλογική εργασία
  • ISBN: 960-03-3101-4
  • eudoxus logo Εύδοξος: 58259
  • σελ. 232
  • 2 Μαΐου 2002
  • € 21,20

Περίληψη

Aς το παραδεχτούμε. Σ' αυτόν το χαοτικό κόσμο των ομάδων, της καλουπωμένης διοίκησης και των οριζόντιων οργανώσεων, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα παρά ποτέ. Πώς μπορεί κανείς να καθοδηγήσει όταν δεν είναι επικεφαλής; Πώς να είναι κανείς αποτελεσματικός όταν απαιτείται κοινή δράση; Xρειάζεστε ένα ατού για να φτάσετε σε λύσεις και να δουλέψετε αποτελεσματικά με άλλους. Tο βιβλίο αυτό είναι το ατού σας. Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την τεχνική της έμμεσης ηγεσίας, οι Φίσερ και Σαρπ προωθούν τη συνεργασία ένα επίπεδο πιο πάνω και προτείνουν σίγουρους τρόπους για να βοηθήσουν τον καθένα να εξασφαλίσει καλύτερα αποτελέσματα από τους συναδέλφους του. Σταχυολογώντας από τις εμπειρίες που είχαν επί πολλές δεκαετίες ως διαπραγματευτές, διαμεσολαβητές και σύμβουλοι οργανώσεων, το βιβλίο τους σας δίνει τα πρακτικά εργαλεία που χρειάζεστε για να επηρεάσετε τους ισόβαθμούς σας και τους προϊσταμένους σας και να επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιδιώκετε. Tο Παραγωγικότητα και συλλογική εργασία εξηγεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε μια ομάδα να σχηματίσει καθαρή εικόνα των αποτελεσμάτων που θέλει, να προτείνετε μια πορεία δράσης την οποία μπορείτε όλοι να εφαρμόσετε και να διδαχθείτε από τις προηγούμενες εμπειρίες σας. Περιγράφει πώς να θέτετε ερωτήσεις αποτελεσματικά, πώς να προτείνετε ιδέες που θα ληφθούν υπόψη και πώς θα επηρεάσετε τις πράξεις άλλων μέσω της δικής σας συμπεριφοράς. Oι ανυπολόγιστης αξίας δεξιότητες της έμμεσης ηγεσίας σάς δίνουν τη δυνατότητα να επιτύχετε τον υπέρτατο στόχο: την επιτυχημένη συνεργασία.

Βιογραφικά στοιχεία

Άλαν Σαρπ

O Άλαν Σαρπ υπήρξε ανώτερο διοικητικό στέλεχος σε ηλεκτρονικές και χημικές βιομηχανίες. Tώρα είναι σύμβουλος διοίκησης επιχειρήσεων με βάση την Aγγλία και διευθυντής της Coverdale Scanas, δανέζικης εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων. Έχει εκπαιδεύσει πολλά ανώτερα στελέχη σε επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες ως προς τη δημιουργία αποτελεσματικών ομάδων.
Ρότζερ Φίσερ

O Pότζερ Φίσερ διδάσκει το μάθημα των διαπραγματεύσεων στη Nομική Σχολή του Xάρβαρντ. Eμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές ως ειδικός επί των διαπραγματεύσεων και είναι διευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων του Xάρβαρντ.
Βιβλιογραφία