«Η ξανθιά» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η ξανθιά

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Στο εξώφυλλο: PELE/ STILLS/ ΑΠΕΙΡΟΝ

Η ξανθιά
  • ISBN: 960-03-2982-6
  • σελ. 736
  • 10 Οκτωβρίου 2001
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Μια εύθραστη, προικισμένη νέα γυναίκα, η Νόρμα Τζην Μπέικερ, θα γίνει ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός θρύλος του αιώνα – η Μέριλιν Μονρόε. Αντλώντας από ιστορικές πηγές που συχνά έμειναν στη σκιά, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες συγγραφείς της Αμερικής, η Τζόις Κάρολ Όουτς, φωτίζει τη μοναχική παιδική ζωή και τη δύσκολη εφηβεία της  ηρωίδας της αλλά και τη δημιουργία του θρύλου «Μονρόε». Ένα μυθιστόρημα που έγινε μπεστ-σέλερ σε όλο τον κόσμο και που όχι μόνο αναδεικνύει την εφιαλτική, συχνά, πραγματικότητα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και ζωγραφίζει με μοναδικά χρώματα το πορτρέτο μιας γυναίκας που κατέληξε να χάσει οριστικά το δρόμο της. Κατά την εκτίμηση της διεθνούς κριτικής ένα αριστουργηματικό βιβλίο.

«Με το μυθιστόρημα Η Ξανθιά η Κάρολ Όουτς έγραψε το καλύτερο βιβλίο της. Καλό είναι να το θυμούνται οι κριτές του βραβείου Νόμπελ!»
Μπρούνο Κορτί, Le Figaro Littéraire

Βιογραφικά στοιχεία

Τζόις Κάρολ Όουτς

Η Τζόις Κάρολ Όουτς έχει τιμηθεί με το National Book Award και το PEN/Malamud Award, και είναι μία από τις πολυγραφότερες και διαπρεπέστερες πεζογράφους του καιρού μας. Τα μυθιστορήματά της έχουν συγκεντρώσει την αποδοχή των κριτικών και έχουν σημειώσει υψηλές πωλήσεις ενώ το μυθιστόρημά της Η Ξανθιά ήταν υποψήφιο για το μεγαλύτερο αμερικανικό λογοτεχνικό βραβείο, το National Book Award. Διδάσκει στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών του πανεπιστημίου του Πρίνστον και είναι μέλος της αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών από το 1978. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα βιβλία της Η αυτοφυλακισμένη (1995), Η Ξανθιά (2001), Το μπλουζ των ραγισμένων καρδιών (2003), Το κορίτσι με το τατουάζ (2006) και Μαύρο κορίτσι, λευκό κορίτσι (2008).
Βιβλιογραφία