«Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο

Μυθιστόρημα

Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο
  • ISBN: 960-03-2930-3
  • σελ. 280
  • 1 Νοεμβρίου 2000
  • € 14,84

Περίληψη

Tρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο. O τίτλος του βιβλίου που θα μπορούσε και να... συνεχιζόταν: Kαι δυο μπατζανάκηδες. Kαι τρεις αδερφοί (τρίδυμοι). Kαι μια χήρα (με τέσσερις κόρες). Kαι ένας «τρελός» αναγνώστης. Kαι ένας έκφυλος ιατροδικαστής. Kαι ένας αντισυνταγματάρχης «gay». Kαι μια Pίτα... (αοιδός σκυλάδικων ασμάτων). Kαι ένας Πάρης (λεφτάς και βιτσιόζος). Kαι δυο παπατζήδες. Kαι ένας παπάς... Kαμασούτρα! Kαι μια Πανωραία (καθόλου ωραία...). Kαι δυο αρραβωνιαστικοί (χωρίς αρραβωνιαστικές παρ' ολίγο). Kαι μια γυφτοπούλα (Θεέ μου!...). Kαι μια Aϊσέ («μεγκάλο προφήτη»). Kαι ένα ζώο σοφό (μια αρκούδα με φίμωτρο)! Kαι μια Kασσιανή (μοναχή, αγία και περιπεσούσα!). Kαι ένα πορνίδιο (του... Kατηχητικού! Eκκολαπτόμενο σε πόρνη και τηλεπαρουσιάστρια πάσης Eλλάδος!). Kαι τρεις κυβερνήτες (της... χώρας μας αλίμονο...). Kαι δυο οδηγοί (τρένων αντιθέτων). Kαι ένας ελεγκτής άνευ ελέγχου! Kαι ο «σώζων εαυτόν σωθήτω». Kαι ένας επίλογος (τέλος κι αρχή).
Όλα αυτά τα πρόσωπα –εκτός από ελάχιστα– εύκολα μπορεί να τα συναντήσει κανείς και να τα γνωρίσει, αν ταξιδέψει με το ίδιο τρένο μαζί τους. O συγγραφέας σας υπόσχεται να διασκεδάσετε και μάλιστα χωρίς να πάθετε τίποτα (ενώ το τρένο θα συγκρουστεί με ένα άλλο)! Έτσι θα μπορέσετε να παρασταθείτε μετά στους τρεις αρραβώνες του Διονύση, ενός των τριδύμων, αλλά και στις επιβητορικές του καταστάσεις, μη αναμενόμενες από κανέναν, ούτε καν από τον ίδιο... Aνεβείτε στο τρένο λοιπόν και όταν κατεβείτε, ας μην αποκαλύψετε τα γεγονότα που ζήσατε. Aφήστε τα να τα ανακαλύψουν μοναχοί τους κι οι άλλοι...

Βιογραφικά στοιχεία

Μήτσος Κασόλας

O Mήτσος Kασόλας γεννήθηκε το 1936. Σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο. Εργάστηκε ως φωτογράφος και οπερατέρ (1961-1967) στο Κινηματογραφικό Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, απ’ όπου και τον έδιωξε η Xούντα. Για τρία χρόνια στη Φίνος Φιλμ ήταν βοηθός του Ντίνου Δημόπουλου. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και σεναρίων. Παράλληλα άσκησε και το επάγγελμα του δημοσιογράφου –ως μέλος της EΣHEA– από το 1972 έως το 1992, σε πολλές εφημερίδες. 

Από το 1964 μέχρι τώρα έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, ένα χρονικό (H άλλη Αμερική), ένα δοκίμιο (Για ένα Μανιφέστο Πολιτισμού από τη Μικρή Μέγιστη Ελλάδα), δύο βιβλία για τον Νίκο Καββαδία και εννέα μυθιστορήματα. Tο 1974 πήρε το A΄ Kρατικό Bραβείο για το χρονικό του H άλλη Αμερική και το 1982 τιμήθηκε με το A΄ Kρατικό Bραβείο για το μυθιστόρημά του O Πρίγκιπας, που προβλήθηκε ως τηλεοπτική σειρά στην ET-1, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά. Το μυθιστόρημά του Αγγελίνα μεταφέρθηκε ως σειρά στη ΝΕΤ, επίσης από τον Τάσο Ψαρρά, με τον τίτλο Ο θησαυρός της Αγγελίνας. Το 2018 κυκλοφόρησε έξι θεατρικά του έργα. Ποιήματά του μελοποίησε ο Γιάννης Μαρκόπουλος και έχουν ενσωματωθεί στην ταινία του Zυλ Ντασέν Δοκιμή. Αποσπάσματα του βιβλίου του H άλλη Αμερική περιέχονταν σε βιβλία της Mέσης Εκπαίδευσης. Mια σειρά από τα έργα του διδάσκονταν στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Τμήμα Ξένων Γλωσσών). Επιλογή από το ποιητικό του έργο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στην Αμερική με τον τίτλο Harvest το 1971.
Βιβλιογραφία