«Σιωπηλές φωνές» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Σιωπηλές φωνές

Μαρτυρίες Θεσσαλών για τον 20ό αι.

Σιωπηλές φωνές
  • ISBN: 960-03-2901-X
  • eudoxus logo Εύδοξος: 64705
  • σελ. 312
  • 1 Νοεμβρίου 2000
  • € 22,26

Περίληψη

Ποιος θα μπορούσε να σκιαγραφήσει μια εποχή καλύτερα από τους ανθρώπους που την έζησαν; Εξήντα εννέα Θεσσαλοί, άντρες και γυναίκες, γεννημένοι μεταξύ του 1888 και του 1981 και προερχόμενοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους. Μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, τις εμπειρίες τους, τα πάθια και τις περιπέτειές τους, με λόγο λιτό και ταυτόχρονα μεστό, αποτυπώνουν όχι μόνο την καθημερινότητα, αλλά και γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας. Οι αφηγητές, με όσα εξιστορούν, φέρνουν στο προσκήνιο την αθέατη πλευρά των πραγμάτων, αυτήν που η επίσημη ιστορία συνήθως αποσιωπά.
Οι Σιωπηλές φωνές είναι ένα βιβλίο ντοκουμέντο. Τίποτα δεν έχει επινοηθεί. Εξήντα εννέα άνθρωποι, πέρα από σκοπιμότητες και εξωραϊσμούς, καταθέτουν ο καθένας τη δική του μαρτυρία, συνθέτοντας μια μοναδική εικόνα του 20ού αιώνα.

Βιογραφικά στοιχεία

Μαρούλα Κλιάφα

Η Μαρούλα Κλιάφα γεννήθηκε το 1937 στα Τρίκαλα, όπου και ζει μόνιμα με την οικογένειά της. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και από το 1972 ασχολείται με τη λογοτεχνία, με τη συλλογή λαϊκών παραμυθιών, παραδοσιακών παιχνιδιών και παλαιών φωτογραφιών. Τα μυθιστορήματά της για παιδιά και εφήβους έχουν κάνει πολλές επανεκδόσεις, ενώ αποσπάσματα των έργων της συμπεριλαμβάνονται στα σχολικά αναγνωστικά Η Γλώσσα μου.
Βιβλιογραφία