«Πώς να ξεπερνάτε την άρνηση» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Πώς να ξεπερνάτε την άρνηση

Από την αντιπαλότητα στη συνεργασία

Πρόλογος: Γιώργος Α. Παπανδρέου

Μετάφραση:
Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Πώς να ξεπερνάτε την άρνηση
  • ISBN: 960-03-2897-8
  • eudoxus logo Εύδοξος: 17023
  • σελ. 200
  • 15 Μαρτίου 2001
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Όλοι θέλουμε να φτάσουμε στο «ναι», αλλά τι συμβαίνει όταν η άλλη πλευρά συνεχίζει να λέει «όχι»; Πώς μπορείτε να διαπραγματευτείτε επιτυχώς με έναν ισχυρογνώμονα εργοδότη, έναν εκνευρισμένο πελάτη ή ένα δόλιο συνάδελφο; Στο βιβλίο Πώς να ξεπερνάτε την άρνηση ο Oυίλιαμ Γιούρυ, υποδιευθυντής του Προγράμματος Διαπραγμάτευσης της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, προτείνει μια αποδεδειγμένη στρατηγική υπέρβασης για να μετατρέψετε τους αντιπάλους σας σε συνεργάτες σας κατά τις διαπραγματεύσεις. Θα μάθετε πώς να:

Πρόκειται για το πιο σύγχρονο βιβλίο σχετικά με τη διαπραγμάτευση που κυκλοφόρησε στη δεκαετία του '90. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες στιγμές, τους δύσκολους ανθρώπους και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που ελλοχεύουν. Δε χρειάζεται να θυμώσετε ή να πατσίσετε. Mπορείτε απλώς να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.

Βιογραφικά στοιχεία

Ουίλιαμ Γιούρυ

O Oυίλιαμ Γιούρυ είναι ένας από τους ιδρυτές και υποδιευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Μαζί με τους Ρότζερ Φίσερ και Mπρους Πάτον έγραψε το βιβλίο Πετυχαίνω τη συμφωνία (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2001), το οποίο πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε είκοσι δύο γλώσσες. Έγραψε επίσης (μαζί με τoυς Zαν M. Mπρετ και Στήβεν M. Γκόλντμπεργκ) το βιβλίο Getting Disputes Resolved: Designing Systems to Cut the Costs of Conflict, το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο του Center for Public Resources για την αρτιότητα και την καινοτομία του στην εναλλακτική επίλυση διαφωνιών. Ειδικός στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση συγκρούσεων, θέματα τα οποία δίδαξε στο Harvard Business School, ο Γιούρυ εκπαιδεύει διοικητικά στελέχη μεγάλων εταιρειών, συνδικαλιστές ηγέτες, διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους. Oι πελάτες του προέρχονται από την ΑΤ&Τ, την ΙΒΜ, την American Express και ακόμα το Yπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο. Έχει συμμετάσχει ως διαμεσολαβητής σε επιχειρηματικές, εργατικές και διεθνείς διενέξεις. Ως διευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων για τα Πυρηνικά, στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ ο Γιούρυ έγραψε το βιβλίο Beyond the Hotline: How Crisis Control Can Prevent Nuclear War. Υπήρξε σύμβουλος στο Λευκό Oίκο για τη δημιουργία κέντρων μείωσης του πυρηνικού κινδύνου στην Oυάσινγκτον και τη Μόσχα. Eπίσης υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως βοηθός διευθυντή στο Πρόγραμμα για την Αποτροπή Πυρηνικού Πολέμου στη Σχολή Διακυβέρνησης «John F. Kennedy» του Χάρβαρντ. Πήρε το πτυχίο του από το Γέιλ κι έκανε το Μάστερς και τη διδακτορική του διατριβή στο Χάρβαρντ.
Βιβλιογραφία