«Αναλαμβάνω την ευθύνη» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Αναλαμβάνω την ευθύνη

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Αdri Βerger / Τony Stone Ιmages / Apeiron Photos

Αναλαμβάνω την ευθύνη
-50%
  • ISBN: 960-03-2853-6
  • σελ. 304
  • 1 Οκτωβρίου 2000
  • € 15,90 προσφορά: € 7,95

Περίληψη

«Eίμαστε όλοι τρομοκράτες, δε ζούμε αρκετά για κάτι περισσότερο», γράφει σε άρθρο του γνωστός δημοσιογράφος και φωτίζει τις κρυμμένες σκέψεις και τους μύχιους πόθους του Bασίλη Bενέτη, ισχυρού παράγοντα της οικονομικής τάξης. H έκρηξη στη βρετανική πρεσβεία ήταν η αρχή. O Bασίλης Bενέτης, παγιδευμένος στον ιστό που ο ίδιος δημιούργησε, αποφασίζει ξαφνικά να αναμετρηθεί με τους φόβους του και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα στη σωστή της διάσταση. O συγγραφέας, με γρήγορη και απολαυστική γραφή, ξεδιπλώνει τις αόρατες διασυνδέσεις των ανθρώπινων σχέσεων, που οδηγούν σε κάθε μορφή τρομοκρατίας. Yπουργοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες της οικονομίας και της παραοικονομίας, αδίστακτες γυναίκες και άλλοι σύγχρονοι χαρακτήρες πρωταγωνιστούν σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα.

Βιογραφικά στοιχεία

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)

Ο Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης έγινε ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. Γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη κι από την εφηβική του ηλικία έκανε δυναμική την παρουσία του στο χώρο του θεάματος, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε τα πρώτα του ποιήματα σε φυλλάδια.
Η δεκαετία 1964-1974 τον βρήκε να εργάζεται ως stand up comedian στον Καναδά και στις ΗΠΑ. Εκτός από τα κείμενα που έγραφε για τον εαυτό του, έγραφε κείμενα για άλλους κωμικούς και διάφορα έντυπα, ως επί το πλείστον του περιθωρίου.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 και, κυρίως μέσα από την πλούσια δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις του στα καφεθέατρα, κατέγραψε τον άγραφο ελληνικό σατιρικό κώδικα. Παράλληλα εξέδωσε βιβλία, ποιητικές συλλογές, γράφει σενάρια και θεατρικά έργα, σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις, δημοσιογραφούσε σε εφημερίδες και πρωταγωνίστησε στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Τον Απρίλιο του 1998 παρουσίασε για πρώτη φορά τη ζωγραφική του δουλειά Κόκκινη γραμμή.

Έφυγε από τη ζωή το 2018.
Βιβλιογραφία