«Μολόχ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μολόχ

Μετάφραση:
Γιάννης Στρίγκος

Μολόχ
  • ISBN: 960-03-2723-8
  • σελ. 448
  • 1 Σεπτεμβρίου 2000
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Mια ομάδα αστυνομικών ανακαλύπτει, σ' ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα παιδιών. Προσπαθώντας να εξιχνιάσουν το μυστήριο, η ανακρίτρια Nάντια Λιντζ και οι συνάδελφοί της θα πραγματοποιήσουν μια πραγματική κατάβαση στην κόλαση, βυθίζοντας τον αναγνώστη σε μια ατμόσφαιρα που τον αιχμαλωτίζει σε μια ίντριγκα που ολοένα περιπλέκεται, μέχρι το αποκαλυπτικό φινάλε.
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, που επιμένει ότι η σημερινή κοινωνία εξακολουθεί με τον τρόπο της να κάνει θυσίες στο θεό Mολόχ, στον οποίο από πάντα θυσίαζαν παιδιά.

Βιογραφικά στοιχεία

Τιερύ Ζονκέ

O Τιερύ Ζονκέ (1954-2009) θεωρείται από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, έγραψε όμως επίσης βιβλία για παιδιά και νέους. Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη το νεανικό του μυθιστόρημα Καταδίωξη στο μετρό (μτφρ. Ρένα Χατχούτ, 1989), καθώς και τα μυθιστορήματα νουάρ Μολόχ (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2000), Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη (μτφρ. Μαρίνα Μέντζου, 2001) και Ο γέρος μου (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2007).

Το 2011 ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη με τον τίτλο Το δέρμα που κατοικώ.
Βιβλιογραφία