«Βρέχει σ' αυτό το όνειρο» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Βρέχει σ' αυτό το όνειρο

Διηγήματα

H φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι του Robert Demachy

Βρέχει σ' αυτό το όνειρο
  • ISBN: 960-03-2299-6
  • σελ. 184
  • 1 Απριλίου 1998
  • € 11,66

Περίληψη

Mια σιωπή βαριά τύλιγε το δωμάτιο, η φωνή της Mπίλυ Xόλινταιη είχε πάψει ν' ακούγεται από ώρα, πόση δεν μπορούσε να υπολογίσει η Aντιγόνη, ο καφές έμενε κρύος στις μπλε κούπες, έβλεπε απ' τις μισάνοιχτες γρίλιες του παραθύρου το γκρίζο να πυκνώνει όλο και περισσότερο, πήγε ν' ανάψει πλάι της το πορτατίφ και το μετάνιωσε. «Πες μου ένα παραμύθι», του είπε χαμηλόφωνα, «πες μου ένα παραμύθι με πολύ έρωτα».

Eννιά ιστορίες για την αγάπη και το φόβο, την επιθυμία και τη στέρηση, το όνειρο και την πραγματικότητα, το πάθος και τη σύμβαση, την επιλογή και τη μοίρα. Iστορίες γένους θηλυκού, που συνταιριάζουν τον ενικό της προσωπικής εξομολόγησης με τον πληθυντικό του κοινού βιώματος.

Βιογραφικά στοιχεία

Χριστίνα Ντουνιά

Η Χριστίνα Ντουνιά είναι καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές  στην École des Ηautes Études en Sciences Sociales και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης και  εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. 

Κυριότερα βιβλία της: Λογοτεχνία και πολιτική (Τα περιοδικά της Αριστεράς στο Μεσοπόλεμο), Εκδόσεις Καστανιώτη, 1996, Βρέχει σ' αυτό το όνειρο, διηγήματα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1998, Κ. Γ. Καρυωτάκης (Η αντοχή μιας αδέσποτης τέχνης), Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000 (Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου), Ντόρα Ρωζέττη, Η ερωμένη της, (Επιμελεια–Επίμετρο), Μεταίχμιο, 2005, Πέτρος Πικρός (Τα όρια και η υπέρβαση του νατουραλισμού), Γαβριηλίδης, 2006. Επιμελήθηκε και έγραψε τις εισαγωγές στα βιβλία του Πέτρου Πικρού Χαμένα κορμιά,  Σα θα γίνουμε άνθρωποι, Άγρα, 2009, και Τουμπεκί, Άγρα, 2010. Το 2014 κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Εστία, σε φιλολογική της επιμέλεια, τα βιβλία: Μαρία Πολυδούρη – Τα ποιήματα, όπου συμπεριλήφθηκε το δοκίμιο «Μαρία Πολυδούρη ή Τα ρόδα του αίματος» και Μαρία Πολυδούρη – Ρομάντσο και άλλα πεζά, στο οποίο έγραψε την εισαγωγή. Μελέτες και άρθρα της για τη νεοελληνική λογοτεχνία και τη συγκριτική γραμματολογία  είναι δημοσιευμένα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους. 
Βιβλιογραφία