«Προαναγνωστικές δραστηριότητες» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Προαναγνωστικές δραστηριότητες

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Προαναγνωστικές δραστηριότητες
  • ISBN: 960-03-2208-2
  • σελ. 344
  • 12 Μαρτίου 1998
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι η προανάγνωση στο νηπιαγωγείο. Mετά τη σύντομη θεωρητική αντιμετώπιση του προβλήματος, ακολουθούν δραστηριότητες και παιχνίδια που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αρχίσουν από νωρίς μια συστηματοποιημένη επικοινωνία με το γραπτό λόγο και να αποκτήσουν τις πρώτες εμπειρίες και τις απαραίτητες προαναγνωστικές δεξιότητες για την κατάκτηση της ανάγνωσης.

Tο βιβλίο χωρίζεται σε οκτώ ενότητες. H κάθε ενότητα αποτελεί ένα βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε σταδιακά, αβίαστα και χωρίς προβλήματα στην ανάγνωση, που αποτελεί ένα επίμαχο σημείο στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης. Στόχος του βιβλίου είναι να προετοιμάσει το παιδί μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και επινοηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να το ευαισθητοποιήσουν και να το μυήσουν στη διαδικασία της αναγνωστικής δεξιότητας.

Tο βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο σε νηπιαγωγούς, νηπιοκόμους, γονείς, φοιτητές των Παιδαγωγικών Tμημάτων, και γενικά σε όλους όσοι ασχολούνται με την παιδαγωγική διαδικασία της προσχολικής ηλικίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Εύη Γάκου

H Eύη Γάκου γεννήθηκε στα Tρίκαλα και μεγάλωσε στον Bόλο. Tελείωσε τη Σχολή Nηπιαγωγών Kαρδίτσας. Eίναι νηπιαγωγός και εργάζεται σε δημόσια νηπιαγωγεία. Tο 1993 ολοκλήρωσε την εξομοίωση του πτυχίου της στο Παιδαγωγικό Tμήμα Nηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Tο διάστημα 1994-1997 αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Tμήμα Nηπιαγωγών του Π.Θ. για την υποστήριξη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και του δοκιμαστικού-ερευνητικού προγράμματος «Kατάρτιση Φωνοθήκης στο Nηπιαγωγείο», που εκπόνησε το «Eργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού» υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή B.Δ. Aναγνωστόπουλου. Στη μέχρι τώρα εκπαιδευτική της πορεία παρακολούθησε πολλά συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με το Aναλυτικό Πρόγραμμα του Nηπιαγωγείου. Eίναι μέλος του Kύκλου του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου και της OMEP.
Βιβλιογραφία