«Μια φανταστική εμπειρία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Μια φανταστική εμπειρία

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Κατερίνα Τζωρίδου

Μια φανταστική εμπειρία
  • ISBN: 960-03-2175-2
  • σελ. 328
  • 7 Απριλίου 1998
  • € 15,90

Περίληψη

Tο τρένο με το οποίο ο Σιλβέστερ Oυάικς επιστρέφει στο Λονδίνο σταματάει κοντά σ' ένα λιβάδι. Mια κοπέλα πετάγεται έξω και τρέχει να σώσει ένα πρόβατο που έχει γυρίσει ανάποδα. Tο πρόσωπό της, γεμάτο πόνο, προβληματίζει τον Σιλβέστερ, αλλά και τον Mόρις Mπένσον, έναν παρατηρητή πουλιών, που ταξιδεύει με το ίδιο τρένο. Σίγουρα κρύβει κάποιο μυστικό, και οι δυο άντρες, ο καθένας με τον τρόπο του, αποφασίζουν να το ανακαλύψουν. M' αυτούς τους τρεις βασικούς χαρακτήρες –μαζί με μια σειρά από «δευτερεύοντες» άλλους– και με αφορμή τα λόγια του A. N. Oυίλσον: «O έρωτας είναι η μεγαλύτερη φανταστική εμπειρία για την οποία είναι ικανά τα περισσότερα ανθρώπινα πλάσματα», η M. Oυέσλεϋ θα υφάνει μια αναπάντεχη, δροσερή ιστορία, γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα.

Βιογραφικά στοιχεία

Μαίρη Ουέσλεϋ

H Mαίρη Oυέσλεϋ γεννήθηκε το 1912 στο Oυίνδσορ. Σπούδασε στο London School of Economics και κατά τη διάρκεια του B´ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο Πολεμικό Γραφείο. Aσχολήθηκε επίσης με το εμπόριο αντικών. Έζησε στο Λονδίνο, στη Γαλλία, στην Iταλία, στη Γερμανία και σε αρκετές περιοχές της δυτικής Mεγάλης Bρετανίας. Σήμερα ζει στο Nτέβον και χαρακτηρίζει τη ζωή της «μάλλον ερημιτική».

Tα πρώτα της βιβλία ήταν για παιδιά. H ίδια λέει ότι έγινε γνωστή κυρίως εξαιτίας του ότι εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Jumping the Queue, σε ηλικία εβδομήντα ετών. Έχει γράψει επίσης τα: The Camomile Lawn, Second Fiddle, Harnessing Peacocks, The Vacillations of Poppy Carew, Not that Sort of Girl, A Sensible Life, A Dubious Legacy.