«Όσο υπάρχουν γάτοι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Όσο υπάρχουν γάτοι

Νο 201

Για παιδιά από 8 ετών και άνω
Όσο υπάρχουν γάτοι
  • ISBN: 960-03-2031-4
  • σελ. 80
  • 21 Ιουλίου 1997
  • € 10,60

Περίληψη

Όσο υπάρχουν γάτοι... για να μας θυμίζουν την «πρωτόγονη» εποχή της ζωής μας, την παιδική μας ηλικία, με την τρυφερότητα, τα εύκολα δάκρυα, τα εύκολα γλέντια, το ανεξάντλητο κέφι.

Όσο υπάρχουν γάτοι.. για να μας διδάσκουν αυτά που έχουμε χάσει ως «πολιτισμένοι άνθρωποι», ότι δηλαδή μπορείς να γίνεις φίλος με το χειρότερο εχθρό σου, ότι μπορείς να συγχωρείς αυτόν που αγαπάς, ακόμα κι αν σ' έχει πληγώσει.

Όσο υπάρχουν γάτοι.. για να μην ξεχνάμε πως «η ζωή δεν είναι τόσο άσκημη όσο παραπονιόμαστε μερικές φορές ότι είναι».

Βιογραφικά στοιχεία

Κατερίνα Ζαρόκωστα

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε έναν κύκλο σπουδών Κοινωνικής Ψυχολογίας στην École Pratique, στο Παρίσι. Για δύο περίπου δεκαετίες συνεργάστηκε με την Κρατική Ραδιοφωνία, στον χώρο των πολιτιστικών εκπομπών, και με την ΕΤ1 ως σεναριογράφος και συντονίστρια συζήτησης σε εκπομπές κοινωνικού και ψυχολογικού περιεχομένου. Συνεργάστηκε επίσης με εφημερίδες και περιοδικά στον τομέα του προσωπικού δοκιμίου και της βιβλιοπαρουσίασης.

Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 1983. Έχει δημοσιεύσει συλλογές διηγημάτων, νουβέλες κι ένα μυθιστόρημα. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα αγγλικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Βιβλιογραφία