«Αδελφοί Μανάκια» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Αδελφοί Μανάκια

Ένα CD-ROM για τη ζωή και το έργο των πρωτοπόρων φωτογράφων και κινηματογραφιστών Γιαννάκη και Mίλτου Mανάκια

Αδελφοί Μανάκια
  • ISBN: 960-03-1826-3
  • CD-ROM
  • 1 Μαρτίου 1997
  • € 35,70

Οι φωτογράφοι και πρωτοπόροι κινηματογραφιστές Γιαννάκης και Mίλτος Mανάκιας έζησαν, έδρασαν και δημιούργησαν στον ευρύτερο πολυεθνικό χώρο των Bαλκανίων σε μια ταραγμένη περίοδο. Για περισσότερα από 66 χρόνια κατέγραψαν με το φωτογραφικό και κινηματογραφικό τους φακό την καθημερινή ζωή και το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι μιας ολόκληρης εποχής, αφήνοντας μια πλούσια ανεκτίμητη κληρονομιά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το CD-ROM για τη ζωή και το έργο των Αδελφών Μανάκια περιέχει πάνω από 400 φωτογραφίες και 30 λεπτά με ψηφιοποιημένα κινηματογραφικά ντοκουμέντα (πάνω από 300 στιγμιότυπα), τα περισσότερα από τα οποία βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ενώ το σχολιασμό τους έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης Φώτος Λαμπρινός. Τα κείμενα έγραψε ο Γιώργης Έξαρχος, από το αρχείο του οποίου προήλθαν και οι φωτογραφίες για το CD-ROM.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί, εκτός από εκπαιδευτικό, και έναν τίτλο αναφοράς τόσο για χρήστες εξοικειωμένους με το αντικείμενο της φωτογραφίας και του κινηματογράφου, όσο και για κάθε απλό χρήστη με ανάλογο ενδιαφέρον, ιστορικό ή καλλιτεχνικό.

 

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις - FAQ

1. Η έκδοση του λογισμικού είναι πολύ παλιά. Θα παίζει στον υπολογιστή μου;

Το λογισμικό έχει ελεγχθεί και είναι συμβατό με όλες τις πλατφόρμες των Windows έως και την έκδοση ΧΡ. Στην περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα με την αναπαραγωγή των ταινιών βίντεο που υπάρχουν στο λογισμικό, σας παρακαλούμε να εγκαταστήσετε την έκδοση της τεχνολογίας QuickTime που υπάρχει στο δισκάκι με το λογισμικό (μπορεί να συνυπάρχει ταυτόχρονα και με μεταγενέστερη έκδοση της τεχνολογίας QuickTime).

 

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος
PC: Windows 9x/ΝΤ/Me/2000/XP, CD-ROM 4x, 32 ΜΒ RAM, ανάλυση οθόνης SVGA 256 χρωμάτων(640x480), κάρτα ήχου 16-bit, QuickTime έκδοση 2.1.2 ή μεταγενέστερη (περιλαμβάνεται στο CD-ROM).
Macintosh: 68040, CD-ROM 4x, 12 ΜΒ RAM (16 MB για PowerMac), ανάλυση οθόνης SVGA 256 χρωμάτων(640x480), κάρτα ήχου 16-bit, QuickTime έκδοση 2.5 ή μεταγενέστερη (περιλαμβάνεται στο CD-ROM).

 

Η αναγραφόμενη τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 19%.

Φωτογραφίες: