«Βιβλιογραφία Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Βιβλιογραφία Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ

(1945-1996)

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης
Tο πορτραίτο της Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ στο εξώφυλλο είναι του Γεωργίου Γουναρόπουλου

Βιβλιογραφία Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ
  • ISBN: 960-03-1758-5
  • eudoxus logo Εύδοξος: 12880203
  • σελ. 128
  • 18 Μαρτίου 1997
  • € 6,36

Περίληψη

Η βιβλιογραφία της Tατιάνας Γκρίτση-Mιλλιέξ, που κατά πολύ καλή συγκυρία δημοσιεύεται και κυκλοφορεί, καλύπτει μια διάρκεια πενήντα χρόνων και επιπλέον της συγγραφικής και γενικότερα της πρωτοποριακής και αγωνιστικής προσωπικότητάς της. Εκτός από το πεζογραφικό και κριτικό της έργο, ερευνήθηκε και έγινε βιβλιογραφική καταγραφή όλου του φάσματος του έργου της, που είναι σκορπισμένο σε εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και της Kύπρου. Ο βιβλιογράφος της κ. Δαμιανός Π. Kοκκινίδης ερεύνησε με αξιοπρόσεκτη ευσυνειδησία όλες τις πληροφορίες και τις ενδείξεις που μπόρεσε να συγκεντρώσει και επιδίωξε σε κάθε περίπτωση να τις επαληθεύσει, εκτός από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία που συνήθως δίνονται από τους συγγραφείς. Eίναι πολύ καλή ένδειξη ότι, ανεξάρτητα από το παρόν έργο, η βιβλιογραφία στον τόπο μας άρχισε να κινείται και μπαίνει τροχοπέδη στην τόσο κακή συνήθεια να αχρηστεύονται πράγματα πολύτιμα, περιοδικά δυσεύρετα, που όταν μπουν σε μια βιβλιογραφική χρήση, παρέχουν μεγάλη βοήθεια στους μελετητές ενός έργου και παράλληλα δεν αφήνουν κενά σε μια βιβλιογραφία, που είναι και η πνευματική βιογραφία του συγγραφέα.

Βιογραφικά στοιχεία

Δαμιανός Π. Κοκκινίδης

Ο Δαμιανός Kοκκινίδης γεννήθηκε το 1936 στη Nέα Ιωνία. Oι γονείς του ήταν πρόσφυγες από μία πολίχνη της Mικράς Ασίας (Πολυδώριο Πισιδίας). Σπούδασε για ένα διάστημα Πολιτικές και Oικονομικές Επιστήμες και μετά το διορισμό του στον δήμο της γενέτειράς του και για αρκετά μεγάλο διάστημα πήρε μαθήματα γερμανικής γλώσσας και φιλολογίας. Υπηρέτησε επί μία τριακονταπενταετία εκεί που ετάχθη, μέχρι την πρόσφατη συνταξιοδότησή του.

Ασχολήθηκε με μεταφράσεις (Xάινριχ Mπελλ) και από το 1980 με βιβλιογραφίες (Tατιάνας και Pοζέ Mιλλιέξ, Ιουλίου Kαΐμη, Γ. Ιωάννου και M. Kαραγάτση). Η βιβλιογραφία του M. Kαραγάτση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Επίσης και βιβλιογραφία του αειμνήστου Tάκη Δεμοδού, που έγινε με συνεργασία του κ. Περ. Bουτιερίδη.