«Ακενατόν - Ο Πρίγκιπας του Φωτός» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ακενατόν - Ο Πρίγκιπας του Φωτός

Μακέτα εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Ακενατόν - Ο Πρίγκιπας του Φωτός
  • ISBN: 960-03-1701-1
  • σελ. 128
  • 25 Μαΐου 1996
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Φαραώ Ακενατόν. Μια ιστορική φυσιογνωμία γεμάτη μυστήριο. Για ορισμένους μια προσωπικότητα αμφιλεγόμενη, για άλλους μια οντότητα γεμάτη φως, που θέλησε να διώξει το σκοτάδι της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του ειδωλολατρισμού.

Φαραώ Ακενατόν. Ένας ηγεμόνας που χαρακτηρίστηκε αιρετικός για τις ιδέες του κι επικίνδυνα ριζοσπαστικός για τη διακυβέρνησή του.

Φαραώ Ακενατόν. Ένας αναμορφωτής που μισήθηκε όσο κανένας, που λατρεύτηκε με αυταπάρνηση, που εξοντώθηκε με μανία, που περιφρονήθηκε από την ίδια την ιστορία.

Φαραώ Ακενατόν. Ο πρίγκιπας της ειρήνης.

Βιογραφικά στοιχεία

Δημήτρης Κουτσούκης

Ο Δημήτρης Κουτσούκης σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επί τέσσερις δεκαετίες ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και μελέτη της Βίβλου και της Βιβλικής Αρχαιολογίας, καθώς επίσης με την εναλλακτική Αιγυπτιολογία και την εσωτερική γνώση της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας. Έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές τους ιερούς τόπους του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας και έχει ξεναγήσει πολλούς Αναζητητές σε χώρους δύναμης, δίνοντας διαλέξεις και εκπαιδεύοντάς τους σε ασκήσεις διαλογισμού.
Βιβλιογραφία