«Η χαμένη γνώση της Βίβλου» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η χαμένη γνώση της Βίβλου

Γένεση: Τόμος Β´

Στο εξώφυλλο: St Hildegarde of Bingen, «Το Σύμπαν», μινιατούρα του 1150 μ.Χ.
Μακέτα: Αντώνης Αγγελάκης

Η χαμένη γνώση της Βίβλου
  • ISBN: 960-03-1699-6
  • σελ. 192
  • 25 Μαΐου 1996
  • € 11,66

Περίληψη

Η Βίβλος δεν αποτελεί απλώς και μόνο μια συλλογή βιβλίων ιστορικών γεγονότων, φιλοσοφίας ή ηθικών, θρησκευτικών και κοινωνικών κανόνων. Για τον αναζητητή της πνευματικής αλήθειας αποτελεί μια κωδικοποιημένη και, ως εκ τούτου, διαχρονική διδασκαλία για την εξέλιξη της ανθρώπινης ψυχής. Περιέχει συμβολισμούς και αλληγορίες, που η κατανόησή τους οδηγεί στον απεγκλωβισμό του νου μας από στερεότυπα δόγματα και στην καθοδήγησή του στην ατραπό μιας πρωτόγνωρης επέκτασης συνειδητότητας.

Η Βίβλος φέρνει το μήνυμα της απελευθέρωσής μας. Έχει τη δύναμη να μας απαλλάξει από τη θλίψη, την ασθένεια, την ένδεια, την αβεβαιότητα, την άγνοια, τον φόβο. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών της είναι στοιχεία του ίδιου του εαυτού μας. Τα γεγονότα που εξιστορούνται αντιστοιχούν σε εσωτερικές καταστάσεις μας. Σε τελευταία ανάλυση, η Βίβλος είναι ένα εγχειρίδιο αφύπνισης και φώτισης. Αρκεί να μελετηθεί σωστά.

Στον πρώτο τόμο της Χαμένης γνώσης της Βίβλου προσεγγίσαμε την εσωτερική διάσταση των 24 πρώτων κεφαλαίων της Γένεσης. Σε τούτο τον δεύτερο τόμο  ολοκληρώνεται η διείσδυσή μας στα αλληγορικά μηνύματα αυτού του σημαντικότερου ίσως από τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Όπως θα διαπιστώσετε, η διδασκαλία –μέσα από τη δραματική τις περισσότερες φορές εξιστόρηση– εξακολουθεί να υπηρετεί τον ίδιο σκοπό: τη μύησή μας στη μεγάλη αλήθεια του πεπρωμένου μας, που είναι η Τελείωσή μας, η αποκόλλησή μας από τα δέσμα της ύλης και η πορεία μας στο Φως του Πνεύματος.

Βιογραφικά στοιχεία

Δημήτρης Κουτσούκης

Ο Δημήτρης Κουτσούκης σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Επί τέσσερις δεκαετίες ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και μελέτη της Βίβλου και της Βιβλικής Αρχαιολογίας, καθώς επίσης με την εναλλακτική Αιγυπτιολογία και την εσωτερική γνώση της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας. Έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές τους ιερούς τόπους του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας και έχει ξεναγήσει πολλούς Αναζητητές σε χώρους δύναμης, δίνοντας διαλέξεις και εκπαιδεύοντάς τους σε ασκήσεις διαλογισμού.
Βιβλιογραφία