«Κάπου αλλού» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Κάπου αλλού

Τίποτα δεν είναι τόσο άσπρο ή τόσο μαύρο

Μετάφραση:
Ρένα Χατχούτ

Η σύνθεση στο εξώφυλλο είναι της Λιάνας Δενεζάκη
Μακέτα: Αντώνης Αγγελάκης

Κάπου αλλού
  • ISBN: 960-03-1679-1
  • σελ. 120
  • 12 Ιουνίου 1996
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Όταν ο πατέρας της Φράνκυ και της Κονστάνς αναγγέλλει στις κόρες του ότι πρόκειται να μετακομίσουν στην Αμερική, οι δύο κόρες αντιδρούν διαφορετικά. Η Φράνκυ, «το αγοροκόριτσο», ανυπομονεί να εγκατασταθεί εκεί για να παρακολουθήσει μαθήματα πιλότου, ενώ η Κονστάνς, «αληθινή γυναίκα», που της αρέσει να περνάει την ώρα της στα μαγαζιά, παρέα με τις φιλενάδες της, και ονειρεύεται το μεγάλο έρωτα χωρίς ποτέ να κάνει τίποτα για να τον βρει, βάζει τα κλάματα.

Στην Αμερική όμως όλα αλλάζουν: η Φράνκυ δεν καταφέρνει να κάνει ούτε ένα μάθημα πιλότου, αλλά γνωρίζει πολλούς αεροπόρους, ενώ η Κονστάνς βρίσκει, επιτέλους, το μεγάλο έρωτα· μόνο που ο ενδιαφερόμενος νεαρός, ξανθός και γαλανομάτης, είναι ο αρχηγός της ομάδας των φανατικών που θεωρούν ότι οι «νέγροι» θα 'πρεπε να είναι στην Αφρική, οι Ινδιάνοι στους καταυλισμούς τους και οι Μεξικανοί στο Μεξικό, και που δε διστάζουν να σπείρουν στην πόλη τον τρόμο και το μίσος και να προκαλέσουν ταραχές με απρόοπτες συνέπειες...

Βιογραφικά στοιχεία

Μοκά

Η Μοκά γεννήθηκε στη Χαβάη το 1958, σε μια πολυμελή οικογένεια καλλιτεχνών, της οποίας τα τέσσερα παιδιά είναι συγγραφείς και το ένα συνθέτης. Από πολύ νέα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το πρώτο της μυθιστόρημα, Κλιμακοστάσιο Γ´. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία για μεγάλους, αλλά και επτά βιβλία για παιδιά και εφήβους. Εργάζεται ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.