«Θυμάμαι την Μαρία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Θυμάμαι την Μαρία

Σχέδια: Θανάσης Μακρής

Μακέτα εξωφύλλου: Μαρία Κωνσταντακάκη

Θυμάμαι την Μαρία
  • ISBN: 960-03-1282-6
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • σελ. 50
  • 22 Μαΐου 1994
  • € 8,48

Περίληψη

Πώς γίνεται ένα δεκαεφτάχρονο αγόρι από την Κέρκυρα, που δουλεύει γκαρσόνι στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεττανίας, να έχει γνωρίσει από κοντά την Μαρία Κάλλας και να την έχει ακούσει να τραγουδά αποκλειστικά γι' αυτόν;

Ο Αλφρέδο, αυτό είναι τ' όνομά του, τριάντα τόσα χρόνια μετά το γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του, τον Αύγουστο του '57, εκμυστηρεύεται αυτήν την ιστορία σ' ένα δημοσιογράφο που τον ανακαλύπτει, πενηντάρη πια κι εστιάτορα, στο νησί του.

Βιογραφικά στοιχεία

Μένης Κουμανταρέας

Από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και με θητεία σχεδόν πενήντα χρόνων στα Γράμματα, ο Mένης Kουμανταρέας (1931-2014) έγραψε μυθιστορήματα, ανάμεσά τους Ο ωραίος λοχαγός και το Δυο φορές Έλληνας, νουβέλες όπως Το κουρείο, και πολλά διηγήματα. Μεταφράστηκε στην Ευρώπη και στην Εγγύς Ανατολή. Ο ίδιος μετέφρασε έργα σπουδαίων Αμερικανών συγγραφέων, όπως το Tρεις απόκληροι του Χέρμαν Μέλβιλ, που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Καστανιώτη. Επίσης έχουν εκδοθεί τόμοι με κείμενά του, όπως η Ξεχασμένη φρουρά, στην ιδιότυπη φόρμα που ο Mένης Kουμανταρέας συνήθιζε να γράφει, κάτι ανάμεσα σε αυτοβιογραφία και δοκίμιο. Τιμήθηκε με βραβεία Κρατικά, της Ακαδημίας Αθηνών, του Διαβάζω, καθώς και με το Blue Book της Φρανκφούρτης, αλλά κυρίως με την αγάπη των αναγνωστών. 
Βιβλιογραφία

Συνεντεύξεις