«Παιδική λογοτεχνία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Παιδική λογοτεχνία

Θεωρία και πράξη

Τόμος Β´

Επιμέλεια

Πίνακας εξωφύλλου: Μαίρη Κάσατ, «Παιδιά που παίζουν στην παραλία»

Παιδική λογοτεχνία
  • ISBN: 960-03-1257-5
  • eudoxus logo Εύδοξος: 16856
  • σελ. 312
  • 10 Οκτωβρίου 1994
  • € 12,72

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό αποτελεί σημαντική συμβολή στη μελέτη και προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων που διδάσκουν την παιδική λογοτεχνία στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών, καθηγητές Φιλοσοφικών Σχολών, καταξιωμένοι μελετητές της παιδικής λογοτεχνίας, νέοι ερευνητές και συγγραφείς καταθέτουν τους προβληματισμούς, τις απόψεις τους, τα αποτελέσματα των ερευνών τους τόσο σε θέματα ιστορίας και ιδεολογίας της παιδικής λογοτεχνίας, όσο και σε βασικά θεωρητικά προβλήματα και πρακτικά ζητήματα, όπως είναι η Διδακτική και η Γλώσσα της Παιδικής Λογοτεχνίας και η γενικότερη μελέτη και η έρευνά της. Σ' αυτόν τον τόμο θίγονται καίρια ζητήματα, όπως είναι ο ρατσισμός, η ψυχαναλυτική εκδοχή, οι διασκευές, οι αποδέκτες προώθησης του παιδικού βιβλίου, η παραλογοτεχνία, οι μαθητικές εφημερίδες, τα Ανθολόγια του Δημοτικού σχολείου, η συμβολή του Β. Ουγκό στην παιδική λογοτεχνία.

Υπάρχουν μελέτες που αναφέρονται στη θέση και στη σημασία της παιδικής λογοτεχνίας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην ανώτατη εκπαίδευση.

Επίσης, άλλες μελέτες ασχολούνται με το παιδί ως δημιουργό κειμένων, το βιώμα, τη δημιουργία και την ιδεολογία της παιδικής λογοτεχνίας.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται όχι μόνο στους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων αλλά και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σ' όλους όσοι ενδιαφέρονται και αγαπούν την παιδική λογοτεχνία.

Βιογραφικά στοιχεία

Άντα Κατσίκη-ΓκίβαλουΒιβλιογραφία