«Καληνύχτα, κύριε Όσκαρ Ουάιλντ» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Καληνύχτα, κύριε Όσκαρ Ουάιλντ

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Παύλος Μάτεσις

Εξώφυλλο: Μαρία Κωνσταντακάκη

Καληνύχτα, κύριε Όσκαρ Ουάιλντ
  • ISBN: 960-03-1130-7
  • σελ. 272
  • 5 Μαΐου 1995
  • € 12,72

Περίληψη

Ο κύριος Όσκαρ Ουάιλντ επιθυμεί να μας πει καληνύχτα. Ακκισμός φιλάρεσκος: ίσως η καληνύχτα αυτή θα είναι η τελική. Ο ίδιος προσποιείται πως δεν μας αποχαιρετάει οριστικά. Είναι στο Παρίσι, άρρωστος, άπορος, διαπομπευμένος, είναι πρώην ένδοξος, πρώην εμπνευσμένος, περίγελως. Και χαριτολογεί σε πρώτο πρόσωπο, με χθαμαλό μελοδραματισμό, μία προκαταβολή επικηδείου με χαριτολογήματα. Δεν θα ζήσει άλλον χειμώνα.

Ένα εξαίσιο μυθιστόρημα από τον πολυβραβευμένο Πήτερ Ακρόυντ, με ρυθμό, ύφος, πνεύμα και βάθος, που μόνο από ζήλεια δεν θα το υπέγραφε ο Όσκαρ. Μεταφρασμένο από τον Παύλο Μάτεσι.

Βιογραφικά στοιχεία

Πήτερ Ακρόυντ

Ο Πήτερ Ακρόυντ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1949. Φοίτησε στα Πανεπιστήμια του Καίμπριτζ στην Αγγλία και του Γαίηλ στην Αμερική. Χρημάτισε αρχισυντάκτης της λογοτεχνικής στήλης του Θεατή και τώρα είναι βιβλιοκριτικός στους Τάιμς.

Τα προηγούμενα μυθιστορήματά του είναι: Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου, Τσάτερτον – Ο θάνατος του ποιητή, και το Χώκσμουρ, που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της εφημερίδας Γκάρντιαν και το Βραβείο Γουίτμπερντ για το καλύτερο μυθιστόρημα του 1985.

Έχει γράψει επίσης εφτά τόμους ποίησης και τρεις μελέτες που συμπεριλαμβάνουν τη βιογραφία του Τ.Σ. Έλιοτ, η οποία κέρδισε το Βραβείο Βιογραφίας Γουίτμπερντ, και μια βιογραφία του Ντίκενς. Το παρόν βιβλίο τιμήθηκε με το Βραβείο Σώμερσετ Μωμ.
Βιβλιογραφία