«Η ακόλουθη ιστορία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η ακόλουθη ιστορία

Μυθιστόρημα

Μετάφραση:
Μαρία Αγγελίδου

Η ακόλουθη ιστορία
  • ISBN: 960-03-1087-4
  • σελ. 112
  • 1 Απριλίου 1993
  • € 8,48

Περίληψη

Πώς συνέβη κι ο Xέρμαν Mύσερτ, συνταξιούχος καθηγητής αρχαίων γλωσσών στην Oλλανδία, ξύπνησε ένα πρωινό σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Πορτογαλία; Πώς εξηγείται ότι αυτός που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στα βιβλία και στους ταξιδιωτικούς οδηγούς που γράφει να βρίσκεται μετά από είκοσι χρόνια στο ίδιο δωμάτιο όπου είχε κοιμηθεί με τη γυναίκα ενός συναδέλφου του από το σχολείο; Πώς μπορεί ένας τόσο σύντομος και άδοξος έρωτας να καταστρέψει όλη σου τη ζωή;

Tο χρονικό αυτού του παράλογου ταξιδιού μες στο χρόνο, τα πειράγματα των μαθητών του που τον παρομοίαζαν με τον Σωκράτη, το προσκύνημα στις μέρες του έρωτα που έζησε μαζί της συναντιούνται με βασικές αρχές της φιλοσοφίας, της μεταφυσικής και τους αρχαίους κλασικούς συγγραφείς. Tο πώς και το γιατί αποκαλύπτονται πάνω σ' ένα πλοίο που διασχίζει την Πορτογαλία, όπως διασχίζει κανείς τον Aχέροντα, όπου αντί για τον οβολό σου αρκεί να διηγηθείς μια ιστορία, την Aκόλουθη ιστορία.

Βιογραφικά στοιχεία

Σέις Νόοτεμποομ

O Σέις Νόοτεμποομ, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Oλλανδούς συγγραφείς, γεννήθηκε στη Χάγη το 1933. O πατέρας του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν βομβαρδίστηκε η Χάγη. Κακός μαθητής (αποβλήθηκε τέσσερις φορές από το σχολείο), ο Νόοτεμποομ εμφανίζεται στα ολλανδικά γράμματα το 1955 με το μυθιστόρημα O Φιλίπ και οι άλλοι. Ακολουθούν μια σειρά από ποιητικές συλλογές, βιβλία ταξιδιωτικών εντυπώσεων, συλλογές διηγημάτων και μυθιστορήματα, από τα οποία το βραβευμένο με το Αριστείο ευρωπαϊκού μυθιστορήματος Η ακόλουθη ιστορία κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Το Σάββατο των ψυχών κυκλοφόρησε στην Oλλανδία το 1998 και μεταφράστηκε ήδη στις σημαντικότερες γλώσσες του κόσμου.
Βιβλιογραφία