«Έλα να γνωρίσεις το περιβάλλον σου 2. Η Γη, το κοντινό μου περιβάλλον» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Έλα να γνωρίσεις το περιβάλλον σου 2. Η Γη, το κοντινό μου περιβάλλον

Εικονογράφηση:
Νίκος Μαρουλάκης

Έλα να γνωρίσεις το περιβάλλον σου 2. Η Γη, το κοντινό μου περιβάλλον
  • ISBN: 960-03-0947-7
  • σελ. 28
  • Επανέκδοση
  • 12 Ιουνίου 1998
  • € 2,50

Περίληψη

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Τα τρία βιβλία με τους τίτλους:

1. Εγώ και το περιβάλλον μου

2. Η Γη, το κοντινό μου περιβάλλον

3. Ο ήλιος, τ' αστέρια, το μακρινό μου περιβάλλον

γράφτηκαν για το παιδί των μικρών τάξεων του δημοτικού σχολείου και, εκτός από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα, σκοπό έχουν ν' αναπτύξουν τη σκέψη και την κριτική ικανότητα του παιδιού.

Το περιεχόμενό τους είναι ένα σύνολο από στοιχεία-πληροφορίες και συγκεκριμένα παραδείγματα, που απ' τη μια μεριά ενημερώνουν το παιδί πάνω σε βασικές έννοιες, όπως είναι το «εγώ» και το «περιβάλλον», κι απ' την άλλη το συμφιλιώνουν με τη φύση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας, που θέλουν το παιδί να συμμετέχει ενεργά στο περιεχόμενο του βιβλίου και όχι απλό παθητικό αναγνώστη, καθιερώσαμε τη σελίδα με τον τίτλο «Σκέψου και απάντησε», που περιέχει κάθε φορά ενδιαφέροντα και εμπεδωτικά «ασκήσεις-παιχνίδια». Οι έγχρωμες εικόνες, που πλουτίζουν τις σελίδες, συμπληρώνουν τη μάθηση του παιδιού, αλλά ταυτόχρονα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών για μελέτη.

Ακόμη, η γλώσσα που χρησιμοποιούμε είναι η γλώσσα που μιλάει, καταλαβαίνει και αισθάνεται το παιδί.

Επειδή τα τρία αυτά βιβλία έχουν στενή σχέση μεταξύ τους και το ένα είναι συνέχεια του άλλου, καλό είναι το παιδί να τα διαβάσει με τη σειρά, για να μπορέσει να τα κατανοήσει καλύτερα.

Βιογραφικά στοιχεία

Μιμίκα Καραλάζου

Η Μιμίκα Καραλάζου γεννήθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης. Τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και σπούδασε Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο «Paris 7». Εργάστηκε σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας. Εξέδωσε το βιβλίο Παίζω με τα χρώματα και τις γραμμές – Ζωγραφίζω γραμμές και σχήματα στις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.

Τελευταία, μετά από εκπαίδευση που είχε σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωτικής Ψυχολογίας, εργάζεται ως Υπεύθυνη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρεία APIVITA, εταιρεία της οποίας προϊόντα, υπηρεσίες και άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το Περιβάλλον και την Οικολογία.

Το βιβλίο αυτό μαζί με τα δύο άλλα συμπληρωματικά του τεύχη σκοπό έχουν να βοηθήσουν το παιδί να ταξιδέψει και να ανακαλύψει το εύρος, τη βαθιά σχέση και την αλληλεπίδραση δύο σημαντικών εννοιών, του Εγώ και του Περιβάλλοντος.
Βιβλιογραφία

Τώνη Μαχά-Ευαγγελοπούλου

Η Τώνη Μαχά-Ευαγγελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έκανε τις σπουδές της στον τομέα της Ψυχολογίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική και τη Γαλλία.

Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών και στον ιδιωτικό τομέα. Ίδρυσε και διηύθυνε επί μία δεκαπενταετία το Κέντρο Προσχολικής και Σχολικής Εκπαίδευσης.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι στο Κέντρο Ακουστικο-ψυχο-φωνολογίας, εργάστηκε κοντά στον καθηγητή Alfred Tomatis και διευθύνει στην Ελλάδα τα κέντρα Ακουστικο-ψυχο-φωνολογίας στα οποία εφαρμόζεται και η διαγνωστική-θεραπευτική μέθοδος Tomatis.

Έχει κάνει διαλέξεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με θέμα το αυτί και η φωνή.
Βιβλιογραφία