«Γυναίκες στα πάρκα» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Γυναίκες στα πάρκα

Διηγήματα

Πίνακας εξωφύλλου: Αλέκος Φασιανός, «Ερωτική καπνίζουσα»
Μακέτα: Μαρία Κωνσταντακάκη

Γυναίκες στα πάρκα
  • ISBN: 960-03-0911-6
  • σελ. 128
  • 19 Ιουνίου 1992
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

«Γιατί οι τρόφιμοι ψυχιατρείου, και εννοώ της Κέρκυρας, με στολές καινούριες –κυρίαρχο το γαλάζιο– σε γωνιές και σε σκιές τοίχων μένουν μόνοι ή σε ομάδες;

»Γιατί η στάση γυναίκας μεσήλικης –αν σωστά διαβάζω την ηλικία της απ' το χρώμα των μαλλιών της και τη σιωπή των ματιών της– στάση θρήνου είναι; Θρηνεί; Ποιον;»

Είκοσι τέσσερα διηγήματα, σαν υδατογραφίες, περιλαμβάνει η παρούσα έκδοση. Μέσα από τις σελίδες παρελαύνουν πρόσωπα ελληνικά, καθώς επίσης τοπία και πόλεις άλλοτε με ένδοξο ή κακόφημο παρελθόν κι άλλοτε με λαμπρό ή αβέβαιο μέλλον. Η γυναίκα που καπνίζει στο εξώφυλλο θα μπορούσε να είναι μητέρα, πόρνη ή μέλλουσα αγία· μια απ' αυτές δηλαδή που συχνάζουν στα πάρκα μέρα μεσημέρι ή αργά το βράδυ, όταν η κάψα του ήλιου και των αισθημάτων δεν λέει να υποχωρήσει.

Βιογραφικά στοιχεία

Βασίλης Μπούτος

Ο Βασίλης Μπούτος γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1959. Έχει γράψει: Χειρονομίες ντροπής, Εκδόσεις Σιγαρέτα 1986, Νυχτερινή Αποστασία, Εκδόσεις Καστανιώτη 1988, Ο Ιωάννης Μαρία του φθινοπώρου, Εκδόσεις Καστανιώτη 1990. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.
Βιβλιογραφία