«Ελέφαντας σε μοναστήρι» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ελέφαντας σε μοναστήρι

Μυθιστόρημα

Στο εξώφυλλο ζωγραφιά του Φαίδωνα Πατρικαλάκι
Μακέτα: Γιάννης Λεκκός

Ελέφαντας σε μοναστήρι
  • ISBN: 960-03-0512-9
  • σελ. 184
  • 24 Μαΐου 1990
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Το βιβλίο του Φαίδωνα Πατρικαλάκι Ελέφαντας σε μοναστήρι αφηγείται την ιστορία μερικών ανθρώπων που τους ενώνει περίεργα κάποιο κουτί μουσικής. Όμως το αντικείμενο αυτό στην πραγματικότητα δεν ενώνει τους ανθρώπους, αλλά τους χωρίζει για πάντα.
Το μυθιστόρημα αυτό, που μας μιλάει συνεχώς για τη μουσική, τα όνειρα, τα προαισθήματα και για διάφορα μεταφυσικά γεγονότα και μηνύματα, είναι ένα ζωντανό και πολύπλοκο δείγμα ζωής που, όμως, έχει σαν στόχο το θάνατο κι οτιδήποτε είναι αθέατο και μυστηριακό. Το Ελέφαντας σε μοναστήρι είναι κάθε σχέση που εισέρχεται βίαια μέσα στην ήρεμη ζωή μας και τη βασανίζει ανεπανόρθωτα.

Βιογραφικά στοιχεία

Φαίδων Πατρικαλάκις

Ο Φαίδων Πατρικαλάκις γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε στην Académie du feu και στην École de dessin appliqué à la mode historique του Παρισιού. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη ρωμανική τέχνη της Γαλλίας και τη φλαμανδική ζωγραφική. Συνεργάστηκε ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, στο Εθνικό Θέατρο Αθηνών, στο Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, σε διάφορα δημοτικά περιφερειακά θέατρα, καθώς και σε γνωστά θέατρα των Αθηνών και του εξωτερικού. Εξέδωσε τρία άλμπουμ με κείμενα και λαδοπαστέλ: Άγιον Όρος – Κύθνος, Αμοργός, Οία και τα βιβλία Η πέτρα της σφεντόνας, Φαίδων, Ταξιδεύοντας ζωγραφικά, Ιστορία της σκηνογραφίας (19ος-20ός αιώνας) και Το ρεαλιστικό, το ερωτικό και το υπερβατικό στη ζωγραφική (13ος-18ος αιώνας).
Βιβλιογραφία