«Η παιδική λογοτεχνία στην εποχή μας» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η παιδική λογοτεχνία στην εποχή μας

Η μακέτα στο εξώφυλλο είναι του Γιάννη Λεκκού

Η παιδική λογοτεχνία στην εποχή μας
  • ISBN: 960-03-0489-0
  • σελ. 224
  • 8 Ιουλίου 1990
  • € 6,36

Περίληψη

Η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, μετά το Μιλώντας για τα παιδικά βιβλία, μας δίνει το δεύτερο βιβλίο της με σκέψεις, απόψεις και πληροφορίες γύρω από την Παιδική Λογοτεχνία. Σ΄αυτό, ο αναγνώστης θα βρει:

και πολλά άλλα που ενδιαφέρουν απόλυτα όσους ασχολούνται με τα βιβλία και τα παιδιά, με την Παιδική Λογοτεχνία και τη μελέτη της.

Με τη γλαφυρότητα και τη ζωντάνια του «παραμυθά», η συγγραφέας που τόσο αγαπούν τα παιδιά μάς δίνει ένα βιβλίο για μεγάλους, ευκολοδιάβαστο, που προβληματίζει και ενημερώνει χωρίς να κουράζει· ένα βιβλίο απ' όπου, παρά τα σοβαρά θέματα που θίγονται, δε λείπει το χαμόγελο και η ανθρώπινη ζεστασιά.

Βιογραφικά στοιχεία

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου γεννήθηκε (1937) και σπούδασε στην Αθήνα. Από το 1973 ασχολείται συστηματικά με την Παιδική Λογοτεχνία. Έργα της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, έχουν μεταδοθεί από την ΕΡΤ και το ΡΙΚ, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιαπωνικά. Σε ελληνικά και ξένα περιοδικά έχουν, επίσης, δημοσιευτεί άρθρα της για την Παιδική Λογοτεχνία. Το 1984 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του Ιδρύματος Ουράνη.

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα), της Εθνικής Εταιρίας Σερρών-Μελενίκου και του «Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων». Από το 1979 ως το 1981 ήταν μέλος της άμισθης συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Χελιδόνια, του Υπουργείου Παιδείας. Από το 1981 ως το 1988 ήταν ανταποκρίτρια για την Ελλάδα του διεθνούς περιοδικού έρευνας της Παιδικής Λογοτεχνίας Phaedrus. Επίσης, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Ως εκπρόσωπος του Κύκλου του Ελ. Παιδικού Βιβλίου, πήρε μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα.