«Ανόργανη χημεία με κόμικς» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Ανόργανη χημεία με κόμικς

Εικονογράφηση:
Γιώργος Κούβακας

Ανόργανη χημεία με κόμικς
  • ISBN: 960-03-0447-5
  • σελ. 96
  • 12 Ιουνίου 1990
  • Εξαντλήθηκε

Περίληψη

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με ένα στόχο: να κάνει τη χημεία απλή και κατανοητή. Σαν βασικό όπλο στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιήθηκε το κόμικς, του οποίου οι δυνατότητες αποδεικνύονται τεράστιες. Με όλη την απαραίτητη θεωρία δοσμένη λιτά και με χιούμορ, ο αναγνώστης, μαθητής ή όχι, θα μπορέσει να καταλάβει τα βασικά στοιχεία της χημείας, να παρακολουθήσει άνετα τις λυμένες ασκήσεις, καθώς και να λύσει τις άλυτες ασκήσεις που υπάρχουν στο τέλος κάθε κεφαλαίου.

Η σειρά συνεχίζεται

Βιογραφικά στοιχεία

Γιώργος Κούβακας

Ο Γιώργος Κούβακας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, από όπου αποφοίτησε το 1979. Μέχρι το 1982 έζησε και δούλεψε στη Φλωρεντία, όπου και παρακολούθησε μαθήματα ιστορίας τέχνης στο Πανεπιστήμιο. Στην Ελλάδα έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις, το 1985 και το 1987.
Βιβλιογραφία

Τζώρτζης Μηλιάς

O Tζώρτζης Mηλιάς γεννήθηκε στην Aθήνα το 1958. Tελείωσε το Xημικό Tμήμα του Πανεπιστημίου Aθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία. Aπό το 1983 μέχρι το 1987 ασχολήθηκε με την έρευνα στο εργαστήριο Oργανικής χημείας του Πανεπιστημίου Aθηνών και αποτελέσματα της δουλειάς του ανακοινώθηκαν και δημοσιεύτηκαν σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά. Eίναι υποδιευθυντής Γυμνασίου στα Eκπαιδευτήρια «Kωστέα-Γείτονα», όπου και διδάσκει χημεία και βιολογία από το 1987. Παράλληλα με την επιστημονική του δράση έχει ασχοληθεί πολύ και με τον αθλητισμό και τα σπορ. Δημιουργός της «MILIAS CAMPS», μιας εταιρείας εκδρομών περιπέτειας για νέους, χαίρεται συχνά με τους μαθητές του εξωσχολικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η ορειβασία και η αναρρίχηση.
Βιβλιογραφία