«Καταδίωξη στο μετρό» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Καταδίωξη στο μετρό

Νο 121

Για παιδιά από 10 ετών και άνω

Μετάφραση:
Ρένα Χατχούτ

Εικονογράφηση:
Μαρία Θειοπούλου

Καταδίωξη στο μετρό
  • ISBN: 960-03-0405-X
  • σελ. 96
  • 15 Μαΐου 1989
  • € 7,42

Περίληψη

Τι να γυρεύε, άραγε, ο παράξενος αγριάνθρωπος που τα χαράματα βγαίνει κυνήγι στα συνοικιακά κρεοπωλεία και ψαράδικα, τρομοκρατώντας τους ανύποπτους εμπόρους; Και τι να του χρειάζονται τόσοι τόνοι κρέατα και ψάρια; Πού να τους κρύβει;

Να το αίνιγμα που θα προσπαθήσει να λύσει ένας καλοκάγαθος αλήτης, ο κλοσάρ Κλοντιούς, με τη βοήθεια της καλύτερής του φίλης, θυρωρίνας-δούκισσας ντε Σαλσαμπούιγ, και του πιστού του κουναβιού, Τοτόρ, παρακολουθώντας με κίνδυνο της ζωής του το αλλόκοτο ον στους λαβύρινθους του παρισινού μετρό.

Ο Τιερύ Ζονκέ, γνωστός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, στρέφεται τώρα στην παιδική λογοτεχνία μ' ένα βιβλίο γεμάτο δροσιά, χιούμορ και πολλή ανθρωπιά, όπου το μυστήριο και το γέλιο είναι οι αληθινοί πρωταγωνιστές μιας ιστορίας που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών.

Βιογραφικά στοιχεία

Τιερύ Ζονκέ

O Τιερύ Ζονκέ (1954-2009) θεωρείται από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, έγραψε όμως επίσης βιβλία για παιδιά και νέους. Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη το νεανικό του μυθιστόρημα Καταδίωξη στο μετρό (μτφρ. Ρένα Χατχούτ, 1989), καθώς και τα μυθιστορήματα νουάρ Μολόχ (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2000), Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη (μτφρ. Μαρίνα Μέντζου, 2001) και Ο γέρος μου (μτφρ. Γιάννης Στρίγκος, 2007).

Το 2011 ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα Μυγαλή, η δηλητηριώδης αράχνη με τον τίτλο Το δέρμα που κατοικώ.
Βιβλιογραφία