«Νυχτερινή Αποστασία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Νυχτερινή Αποστασία

Νουβέλα

Στο εξώφυλλο: Ο έφηβος του Μαραθώνα
Μακέτα: Γιάννης Λεκκός

Νυχτερινή Αποστασία
  • ISBN: 960-03-0062-3
  • σελ. 136
  • 18 Ιουνίου 1988
  • € 6,36

Περίληψη

Στη Νυχτερινή Αποστασία ο Βασίλης Μπούτος επιχειρεί μιαν επώδυνη κατάδυση στον αδιαμόρφωτο ψυχικό κόσμο ενός εφήβου της επαρχίας, που ξεκινά το οδοιπορικό της ζωής μέσα από αναπάντητες απορίες και ερωτηματικά, μεταφυσικές αγωνίες και ποικίλα συμπλέγματα. Ο ήρωας, διατρέχοντας εναγώνια το τραυματισμένο ελληνικό τοπίο, ανιχνεύει και προσπαθεί να κατανοήσει –άλλοτε ασυνείδητα και άλλοτε εν πλήρει επιγνώσει– τις αιτίες που του αρνούνται την ολοκλήρωση. Έτσι, μετά από πολλαπλές και συχνά αντικρουόμενες εκδοχές της ζωής, ύστερα από βυθίσεις και νυχτερινές αποστασίες που τελικά τον αποκαθαίρουν μόνον, κατακτά ένα επίπεδο αυτογνωσίας, ικανό να τον οδηγήσει στη δική του ατομική στάση μέσα στην κοινωνία.

Ο λόγος του Βασίλη Μπούτου ποιητικός, λυρικός, χειμαρρώδης με κατακτημένο προσωπικό στυλ, παρασύρει τον αναγνώστη σε μια περιπέτεια γεμάτη ποίηση και γοητεία, τρυφερότητα και απόγνωση. Η Νυχτερινή Αποστασία, εκτός από το σαγηνευτικό παιχνίδι του μύθου και της γραφής, προσφέρεται για πολλά επίπεδα ανάγνωσης, που όλα όμως τα διαπερνά η αγωνία της ζωής και του θανάτου.

Βιογραφικά στοιχεία

Βασίλης Μπούτος

Ο Βασίλης Μπούτος γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας το 1959. Έχει γράψει: Χειρονομίες ντροπής, Εκδόσεις Σιγαρέτα 1986, Νυχτερινή Αποστασία, Εκδόσεις Καστανιώτη 1988, Ο Ιωάννης Μαρία του φθινοπώρου, Εκδόσεις Καστανιώτη 1990. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.
Βιβλιογραφία