«Η εταιρεία Στάλκι & Σία» | Εκδόσεις Καστανιώτη

Η εταιρεία Στάλκι & Σία

Νο 48

Για παιδιά από 12 ετών και άνω

Μετάφραση:
Μαίρη Κιτσικοπούλου

Eικονογράφηση εξωφύλλου: Eye D Design Group

Η εταιρεία Στάλκι & Σία
  • ISBN: 960-03-0035-6
  • σελ. 256
  • 8 Απριλίου 1986
  • € 8,48

Περίληψη

Oι τρελές περιπέτειες, οι σκανταλιές και οι ομηρικοί καβγάδες μιας παρέας σχολιαρόπαιδων περιγράφονται στο Στάλκι & Σία.

O Pάντγιαρντ Kίπλινγκ, από τους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης λογοτεχνίας, έχει τον τρόπο να συγκινεί, βρίσκει τη δύναμη να γοητεύει και να ζεσταίνει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών όμοια όπως και των μεγάλων. Oι τρεις ήρωες του βιβλίου, ανέμελα και ζωντανά παιδιά, θα χαρίσουν στους μικρούς αναγνώστες τους άφθονο γέλιο μέσα από τις συναρπαστικές και με πολύ χιούμορ γραμμένες περιπέτειές τους.

Βιογραφικά στοιχεία

Ράντγιαρντ Κίπλινγκ

Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (1865-1936). Μόλο που εύκολα (και όχι παντελώς αναίτια) πολλοί καταλογίζουν στο έργο του σοβινισμό και διάθεση εξωραϊσμού της αποικιοκρατίας, ο Κίπλινγκ ούτε στο τουλάχιστον προβληματικό του Αν εξαντλείται, ούτε βεβαίως από το έργο του (τεράστιο σε όγκο) λείπουν οι κριτικές βολές κατά του αποικιοκρατικού συστήματος. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην αγγλοκρατούμενη Ινδία, σπούδασε στην Αγγλία και εκεί έζησε ως το τέλος του. Στα μυθιστορήματά του συναντάται η αποικιοκρατική έπαρση βλέμματος με την τρυφερότητα λόγου και την ανάγκη καθημερινής δικαιοσύνης και ρυθμικής αντοχής που επιβάλλει στον άνθρωπο η ζωή έξω από τα τοπία των πόλεων. Θεωρείται από τους κορυφαίους στιλίστες της αγγλικής γλώσσας. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1907. Το 1927 βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Βασιλικής Λογοτεχνικής Εταιρείας.
Βιβλιογραφία

Βραβεία

  • 1907 ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ